Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

NYHET
WEBINAR: Arbetsmarknaden och arbetsrätten efter Corona

Pris: 990 SEK, 1 dag

Nästkommande tillfälle:
DISTANS   11 juni 2020

Kursnr: 9700

Se alla tillfällen

Välkomna till Webinariet den 11 juni kl.10 - 12, med ett framåtblickande fokus kring de arbetsrättsliga utmaningarna och möjligheterna som företag och anställda kommer att ställas inför när tillvaron börjar återgå till någon form av normalläge igen efter Covid-19.

Webinariets syfte är att ge företagare mer information om vilka utmaningar men också möjligheter ni står inför när det blir dags att börja planera för företagets organisation ”post-corona”.

Arbetsrätt - Vad händer efter coronakrisen?


Allt fler företag börjar sakta att planera för en återgång till någon form av normalitet i sin verksamhet igen. Hjulen måste börja snurra och det finns en uppdämd efterfrågan på varor och tjänster, men osäkerheten kring hur samhället och ekonomin kommer se ut de närmaste åren är total och för vissa branscher kommer troligen effekterna av den senaste tidens händelser bli permanent.


De senaste månaderna har arbetsmarknaden präglats av nödvändigt kortsiktiga åtgärder och beslut. Det har mest har handlat om att på kortast möjliga tid skapa möjligheter för företagen att överleva och att rädda befintliga arbetstillfällen, men vad har företagen att förhålla sig till när restriktioner försvinner, gränser öppnas och företagen förväntas kunna stå på egna ben igen? Vilka arbetsrättsliga utmaningar kommer detta innebära och hur kan företagen hantera dem på bästa sätt?


Advokatfirman Wåhlins arbetsrättsexperter, Advokaterna Robert Nylinder och Leif Ramberg kommer under detta webinarium att prata om och på ett praktiskt sätt gå igenom frågor som på ett eller annat sätt hänger ihop med behovet av att parera osäkerhet och ansträngd ekonomi, med hopp och förväntningar på något nytt bättre. Vi kommer bl.a. gå igenom frågor som:

  • Återtagande av varsel
  • Företrädesrätt till återanställning
  • Nyanställningar
  • Anställningsformer
  • Turordningsregler vs företagens behov av viss arbetskraft och kompetens

nylinder Ramberg

Deltagarna välkomnas att skicka in frågor i förväg som sedan kommer vävas in i presentationen och även diskuteras vid en efterföljande frågestund. Mejla din frågor till robert.nylinder@wahlinlaw.se och märk frågan ”Frågor till webinar 11 juni”.

Du kommer givetvis även kunna ställa frågor till experterna direkt under själva webinariet.

wåhlin logga

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 990 exkl. moms

1 dagar 

  • 11 juni 2020:11/6 2020:

     DISTANS

    Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar