Varför skall man utbilda sig?

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Varför skall man utbilda sig?

I många av livets skeenden är utbildning självklar, men att utbilda sig efter många år i yrkeslivet är inte lika självklart.

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Varför utbilda sig?

I många av livets skeenden är utbildning självklar. När du är barn och både behöver lära dig att skriva och att läsa eller ung och behöver lära dig om hur samhället fungerar. Ju mer åren går blir det mer att lära då utvecklingen går betydligt snabbare nu är 1918. Världen har blivit något mindre och avståenden mellan våra länder känns inte längre som en upptäcktsresa när det är dags att se vad andra kan. Men att utbilda sig efter många år i yrkeslivet är inte lika självklart.

I de yngre åren behöver vi lära för livet, lära om andra, för andra och för att kunna förvalta det som den äldre generationen lämnar efter sig. Barnen är vår framtid. Att efter grund- och gymnasieskolan specialisera sig genom att yrkesutbilda sig, läsa vid högskola och universitet är för många en självklarhet för att kunna konkurrera på arbetsmarknaden.

Likväl är det när man kommer ut i arbetslivet alltid något nytt att lära på den arbetsplats man kommer till. Hur tas rapporterna ut? Hur arbetar vi i företagets affärssystem? Hur fungerar maskinen? Hur når vi produktivitet på bästa sätt?

Det känns utmanande all lära sig och efter ett tag sitter det mesta och man kan vara sugen på att lära sig mer, ta mer ansvar. Men efter 20, 30 år på samma arbetsplats är det lätt att falla in i tron om att man är fullärd. Det är då man behöver utbildning som mest.

Det finns alltid något nytt att lära.
Man kan vara ”fullärd” inom sitt yrke men ändå sakna en annan infallsvinkel och en annan syn på en utmaning eller en förändring som exv. ökar produktiviteten. Det kan vara dags att effektivisera arbetsplatsens möten, bli en bättre arbetsledare, blir en effektivare projektledare, lära mer om ekonomi trots att man inte är ekonom.

Det kan också vara dags att repetera gammal kunskap med kunskap och expertis utifrån för att ta in nya rön inom produktionsteknik eller Lean. En utbildad medarbetar, arbetsledare, chef kan alltid ta med sig något tillbaka efter en utbildning. Det kan vara ett nytt sätt att arbeta, nytt sätt att tänka, ny kunskap som kan lyfta verksamheten eller lyfta medarbetaren själv.

Ny kunskap kan dessutom trigga igång idéer som varit vilande vilket kan ta verksamheten vidare till nästa nivå. Ny kunskap ger inte bara ny kunskap till den som går en utbildning utan ger ringar på vattnet och färdighet även hos de runt om som arbetar med implementering av nya arbetssätt eller nya sätt att tänka. Ny kunskap kan också ge helt andra idéer än det som utbildningen praktiskt gav. Kunskap som verksamheten effektiviseras, utvecklas och möter framtiden med.

Ta steget och utbilda dig du också!