Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Intervju med Sten Ivarsson inför Skolbibliotek 2019

Träffa Sten och övriga talare på konferensen den 19-20 november i år.

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Vi ställde några korta frågor till Sten Ivarsson som till vardags arbetar som skolbibliotekarie på Söderslättsgymnasiet. Han kommer att tala på temat "Bibliotekariens roll och ansvar i skolans digitaliseringsarbete" på vår
konferens Skolbibliotek 2019 som går av stapeln 19-20 november i år.

 

Vilka är dina hjärtefrågor just nu och varför?

Mötet med besökaren, att sträva efter att försöka få alla att känna sig sedda.

 

Hur samarbetar ni på för att lyckas med skolans digitaliseringsarbete?

Med enskilda elever och lärare, med arbetslag, med ledningsgrupp, med gymnasiechefen

 

Hur ser framtiden ut för digitalisering inom skolan, tror du?

Väldigt varierande utveckling; unga människor som nyttjar IT på ett sätt, äldre generationer som nyttjar den på ett helt annat sätt. Däremellan finns de tekniska verktygen, där alla grupper måste hitta just sina verktyg som fungerar för samtliga för att nå sina mål.

 

Söderslättsgymnasiets mediatek fick nyligen utmärkelsen ’Årets bibliotek 2019’ hur går tankarna sedan ni fått utmärkelsen?

Både systematiskt och åt alla håll. Vi är naturligtvis oerhört hedrade och glada över utmärkelsen, nu fokuserar vi på hur verksamheten skall utvecklas enligt det systematiska kvalitetsarbetet och förändras inför framtidens utmaningar. Sedan hade det varit väldigt roligt att knyta ett närmare band till högskolor/universitet och yrkeshögskolorna än vad vi i dagsläget har.

 

Hur ska ni kunna toppa detta inför nästa år samt även framöver?

Vi har inte lyckats vinna Årets Skolbibliotek än. Ifjol kom vi bland de tre slutfinalisterna. Sedan finns ju självklart Greta Renborgs pris. Men, skämt åsido så handlar det om för vår del att säkerställa en verksamhet som hjälper eleverna att öka sin måluppfyllelse. Att tillgången till våra kompetenser, både digitalt och fysiskt, aldrig är avlägsen för elever och skolpersonal är naturligtvis jätteviktigt. Lyckas vi med det arbetet tror jag att vi når en bra bit på vägen.

 

Vad får deltagaren på konferensen Skolbibliotek med sig rent praktiskt från ditt talarpass?

Praktiska exempel på projekt, vad som gjorde att dem lyckades och vad som hade behövts för att göra dem riktigt framgångsrika.

 

Sten Ivarsson Skolbibliotek 2019
 

Namn: Sten Ivarsson

Titel: Skolbibliotekarie

Arbetsplats: Söderslättsgymnasiet

Talarpass: Bibliotekariens roll och ansvar i skolans digitaliseringsarbete

Läs mer om konferensen och progammet här.

Visste du att Mediateket på Söderslättsgymnasiet har utsetts till ”Skolbibliotek i världsklass 2019” för tredje året i rad av fackförbundet DIK? Läs mer om utmärkelsen här.