Tilläggsbelopp - intervju med David Ryffé - David Ryffé

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

David Ryffé

jurist med koll på skoljuridik i och tilläggsbelopp

Här finns vi
Carin  Wikström

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

David Ryffé är utbildad jurist och en mycket uppskattad föreläsare och talare. Han har arbetat med många delar av skoljuridiken, däribland tilläggsbelopp. David är Sveriges första doktorand i Skoljuridik och arbetar till vardags som forskare och föreläsare på Göteborgs universitet där han har stor nytta från sitt tidigare arbete på Skolinspektionen.

Hans kurser och föreläsningar hos oss är mycket uppskattade och senaste kurstillgfället fick han betyget 5/5!

Vi ställde två snabba frågor till David. Läs hans svar här!


Vilka svårigheter ser du inom frågan kring tilläggsbelopp idag och vad är viktigt att man håller sig uppdaterad inom?
Såväl skolväsendet som resursfördelningsmodellerna är i ständig förändring vilket kan göra det svårt att organisera sig i enlighet med de aktuella reglerna. Såväl aktuella politiska ambitioner och utredningar som domstolarnas praxis ger dock vägledning om hur grundoch tilläggsbelopp är tänkta att fungera både idag och i framtiden.
Vad är det viktigaste som deltagarna får med sig från kursen?
Det viktigaste som deltagarna får med sig från kursen är en förståelse för de rättsliga, pedagogiska och ekonomiska hänsyn som ligger till grund för beslut
om tilläggsbelopp, samt en del handfasta verktyg som kan användas för att besluten ska bli rättssäkra och välavvägda. Allt eftersom den rättsliga regleringen växer, ställs det allt högre krav på att beslutsfattare, skolledare och utredande pedagoger känner till såväl detaljerna som de stora dragen avseende tilläggsbelopp och närliggande reglering.

 

Tack till David för svaren.

För dig som vill lära dig mer om tilläggsbelopp, välkommen till våra kurser!