Stroke - Sofia Biderholt - moderator på konferensen Optimerad strokerehabilitering

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Sofia Biderholt - moderator på konferensen Optimerad strokerehabilitering

om utvecklingen av rehabilitering och vård av strokepatienter

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Välkommen till konferensen Optimerad strokerehabilitering den 13-14 april. Läs hela programmet här!

Den akuta vården vid stroke har förbättrats under de senaste årtiondena och behandling med propplösande medel och trombektomi har avsevärt förbättrat prognosen de personer som får en stroke.
Men fortfarande behöver uppföljning och rehabilitering utvecklas.

Sofia Biderholt är moderator på konferensen Optimerad Strokerehabilitering. Sofia Biderholt är legitimerad arbetsterapeut med många års erfarenhet av arbete med strokerehabilitering och utbildning och har bl a varit aktiv inom Strokeföreningen i Stockholms län. 
Här svarar Sofia på våra frågor om utvecklingen av strokerehabiliteringen på senare tid:
 

Vilka möjligheter ser du att utveckla rehabiliteringen för strokepatienterna?

Stroke är en komplex sjukdom som kan ge omfattande konsekvenser för den som får stroke och för personens anhöriga och närstående. Framför allt behöver de osynliga följderna inom bla kognition, fatigue och kommunikation lyftas fram både i utredning och behandling men även att öka kunskaperna kring dessa områden i samband med återgång till arbete.

Vad är den mest spännande utvecklingen som pågår just nu, enligt dig?

Sedan länge har man även sett vikten av en tydlig kommunikation, fasta rutiner och att ha en aktiv rehabiliteringsplan och det är något som fortfarande är lika viktigt, speciellt i det samhälle vi lever i idag. Sedan tycker jag att det är spännande med möjligheter att använda teknik och gamification i samband med träning för att bland annat få mängdträning

Hur kan en framgångsrik rehabilitering hjälpa patienten på kort och lång sikt?

Ökad kunskap hos den som får en stroke och hens anhöriga gör att personen kan få större möjlighet att och fler val för att själv kunna sätta mål och påverka innehållet i sin rehabilitering. Det sker genom att det finns kompetent personal som stöttar och hjälper till och som håller sig uppdaterad inom olika områden och kan förmedla kunskapen vidare. Att det finns bra information och olika ställen för rehabilitering ser jag som en stor fördel för att öka möjligheterna inom rehabiliteringen.

Vad ser du främst fram emot på konferensen Optimerad strokerehabilitering?
Det är intressant att ta del av nya kunskaper från alla duktiga föreläsares kunskaper och att få inspiration av deltagare kring både små och stora frågor. Kommer att sakna minglet med alla kollegor men hoppas på många olika frågor och diskussioner i samband med föreläsningarna.

 

Sofia Biderholt är legitimerad arbetsterapeut och har många års erfarenhet av arbete med strokerehabilitering och utbildning. Hon har även varit aktiv inom Strokeföreningen i Stockholms län samt arbetat med trafikmedicin. Idag är Sofia sysselsatt som medgrundare i företaget Säker Senior som är verksamma inom fallprevention och äldres hälsa.

Läs mer om konferensen och se hela programmet här!

Kontakta oss