Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Robotteknik - tillämpningskurs

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 7429

En fortsättningskurs på grundkursen inom Robotteknik där roboten ses som en del av ett effektivt system och hur den samarbetar med övriga delar i systemet gås igenom. Hur celler kan förbättras och göras mer robusta diskuteras.

Deltagare

Du som berörs direkt eller indirekt av robotar i ditt arbete. Många gånger kan det vara inom olika industriella tillämpningar men även i andra delar av samhället, t ex inom sjukvården eller i hantering av fjärrstyrda förarlösa enheter med mera.

Förkunskaper

En teknisk grundförståelse samt att du bör ha viss erfarenhet av robotar antingen i ditt arbete i dag eller genom att ha gått vår grundkurs inom robotteknik. En viss datavana underlättar i de moment där vi arbetar med simulerade robotar.

Syfte

Att ge en djupare förståelse för robotar och att kunna felsöka och förbättra. Dessutom får du lära dig gränssnitten med PLC, HMI och olika affärssystem.

Innehåll

Två-dagars fortsättningskurs på vår grundkurs i robotteknik. Här får du lära dig felsökning av robotceller samt olika förbättringsarbeten i robotceller. Dessutom samverkan med PLC och HMI.

Dag 1:
- Felsökningar av robotceller
- Förbättringar av robotceller

Dag2:
- Gränssnitt med PLC, HMI och affärssystem
- Lagring av data.
- Spårbarhet och kvalitet av robotarbete

Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?