Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Robotteknik - grundkurs

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 7420

En bred grundkurs om robotar i en rad olika sammanhang. Kursen täcker in och behandlar allt från industriella applikationer till andra delar i samhället där robotar används. Under kursen får du bland annat själv testa och känna på en robot genom hands-on-övningar, dels simulerat och dels med en verklig robot.

Deltagare

Du som berörs direkt eller indirekt av robotar i ditt arbete. Många gånger kan det vara inom industriella tillämpningar men även i andra delar av samhället, t ex inom sjukvården eller i hantering av fjärrstyrda förarlösa enheter med mera.

Förkunskaper

En teknisk grundförståelse underlättar, men i övrigt ställs inga direkta krav på förkunskaper. I de moment vi arbetar med simulerade robotar är det en fördel med en viss datavana.

Syfte

Efter kursen har du fått en bredare förståelse för robotar satta i sitt sammanhang och vilka applikationer och användningsområden som fungerar.

Innehåll

Tre-dagars grundkurs med simulerade robotar av de populäraste fabrikaten, ABB, Motoman och Kuka, samt hands-on med verklig robot. Dessutom samverkan med olika maskiner och kringutrustningar. Kursen behandlar även maskinsäkerhet i robotceller.

Dag 1:
- Introduktion. Robotteknikens grunder
- Styrning av robot. Programmering & joggning.
- Samverkan med omgivning och objekt.
- Robotsimulering

Dag2:
- Hands on på fysisk robot
- Samverkan med andra maskiner
- Samverkan med andra robotar
- Typer av robotar i skiftande branscher

Dag3:
- Specifika applikationer.
- Säkerhetsaspekter

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?