Utbildningar

 

Robotteknik - grundkurs

Pris: Avgiftsfritt SEK, 3 dagar

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 7420

En bred grundkurs om robotar i en rad olika sammanhang. Kursen täcker in och behandlar allt från industriella applikationer till andra delar i samhället där robotar används. Under kursen får du bland annat själv testa och känna på en robot genom hands-on-övningar, dels simulerat och dels med en verklig robot.

Deltagare

Du som berörs direkt eller indirekt av robotar i ditt arbete. Många gånger kan det vara inom industriella tillämpningar men även i andra delar av samhället, t ex inom sjukvården eller i hantering av fjärrstyrda förarlösa enheter med mera.

Förkunskaper

En teknisk grundförståelse underlättar, men i övrigt ställs inga direkta krav på förkunskaper. I de moment vi arbetar med simulerade robotar är det en fördel med en viss datavana.

Syfte

Efter kursen har du fått en bredare förståelse för robotar satta i sitt sammanhang och vilka applikationer och användningsområden som fungerar.

Innehåll

Tre-dagars grundkurs med simulerade robotar av de populäraste fabrikaten, ABB, Motoman och Kuka, samt hands-on med verklig robot. Dessutom samverkan med olika maskiner och kringutrustningar. Kursen behandlar även maskinsäkerhet i robotceller.

Dag 1:
- Introduktion. Robotteknikens grunder
- Styrning av robot. Programmering & joggning.
- Samverkan med omgivning och objekt.
- Robotsimulering

Dag2:
- Hands on på fysisk robot
- Samverkan med andra maskiner
- Samverkan med andra robotar
- Typer av robotar i skiftande branscher

Dag3:
- Specifika applikationer.
- Säkerhetsaspekter

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta

Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?