Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Pumpteknik - praktisk utbildning

Pris: 16 100 SEK, 4 dagar

Nästkommande tillfälle:
Göteborg   24-27 mars 2020

Kursnr: 9612

Se alla tillfällen

För att förstå sambanden i ett tryck- och flödessystem behöver du kunskap om olika pumpars funktion. Du behöver känna till vilka faktorer du måste ta hänsyn till i pumpat media samt hur strömningen i rörledningar påverkar, motverkar och samverkar med pumpen och media för att uppnå önskade driftsförhållanden.

I kursen Praktisk Pumpteknik får du en grundlig genomgång om pumpar och pumpsystem på ett lättillgängligt sätt. Vi kombinerar enkel grundteori med resonemang och praktiska övningar i vår testrigg.

Drift- och underhållsverksamheten inom industriella och kommunala anläggningar har genomgått en omfattande omvandling. För 25 år sedan var den manuella övervakningen dominerade, idag är det fjärrstyrningen som råder. Personaltätheten har minskat avsevärt samtidigt som kraven på driftsäkerhet har ökat, inte minst på grund av de stora ekonomiska konsekvenserna av ett driftstopp.

Detta ställer allt högre krav på teknisk kompetens hos den personal som ansvarar för drift och underhåll och i många fall sitter en pump som hjärtat i anläggningen. Därför är det viktigt att drift- och underhållspersonalen är väl insatt i hur en pump är uppbyggd och fungerar. Det är speciellt viktigt för driftpersonal att känna till samspelet mellan pump och system. Det finns många exempel på hur stora pengar har slösats bort på driftstopp eller felaktig drift av pumpar. Det finns också exempel på hur kostnader kan sparas genom åtgärder på drifts- och underhållssidan. Val av ersättningspumpar kan spara pengar i drift och öka driftsäkerheten.

För att uppnå en bättre funktion i pumpar och pumpanläggningar krävs ökad kunskap genom bredare och djupare förståelse för hur det hänger ihop. Allt detta får du i utbildningen Praktisk Pumpteknik.

NYHET: Vill du dela upp kursen erbjuder vi nu ett nytt kursupplägg. Gå de två första dagarna under en termin och resterande två dagar under nästa termin.

Deltagare

Underhållspersonal inom industri, VA, fjärrvärme etc.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Syfte

Efter utbildningen Praktisk Pumpteknik har du fått kunskap om pumpars uppbyggnad och funktion samt känsla för samspelet mellan pump och pumpsystem. Dessutom har du fått de verktyg du behöver för att kunna felsöka pumpar och pumpsystem samt utföra enklare reparationer och komponentbyten.

Innehåll

Dag 1 - Pumpar och pumptyper (funktion - egenskaper - applikationer), Pumpkurvor och Systemkurvor samt Kavitation (NPSH).

Dag 2 - Förekommande packningar, tätningar och axeltätningar (packbox och mekaniska tätningar) samt uppriktning av pumpar.

Dag 3 - Praktiska övningar, vi tar ut pumpkurvor och experimenterar med pumpar i drift. Vi utför felsökning och enklare reparations övningar samt diagnostiserar vanliga fel på olika pumpar.

Dag 4 – Pumpstyrning och en orientering i pumpens livstidskostnad (LCC). Genomgång, uppföljning och komplettering, frågestund och förklaringar samt övningsuppgifter som bygger på det vi lärt oss och en sammanfattning där vi knyter ihop säcken.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 16 100 exkl. moms

4 dagar 

  • 24-27 mars 2020:24/3 - 27/3 2020:

     Göteborg

    Platser kvar
  • 15-18 september 2020:15/9 - 18/9 2020:

     Göteborg

    Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar