Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Presentation och framträdande för tekniker och ingenjörer

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 6185

Många som ställs inför uppgiften att presentera inför en grupp upplever att det är en utmaning och ofta med inslag av ett visst obehag.  Detta grundar sig i ovana och bristande erfarenhet samt okunskap om de verktyg som finns att tillgå. Denna kurs ger dig verktyg att effektivt förbereda och framföra dina presentationer för medarbetare, kunder och leverantörer. Under kursen får du grundläggande kunskaper i hur man bygger upp en presentation och anpassar innehållet efter målgruppen.Kursen lägger stor vikt vid att stärka dig som talare för att du ska kunna presentera på ett tryggt och säkert sätt. Med hjälp av videoinspelning och lärarens coachning identifierar vi dina personliga styrkor och förbättringsområden. Du får många handfasta tips på hur du kan bli tydligare, intressantare och hur du bättre når fram till din målgrupp. Genom att fokusera på dina styrkor och bygga vidare på det du redan är bra på, kan du utveckla din personliga talarstil och fånga din publik. Det är den effektivaste vägen till att bli en riktigt bra talare. Vår kursledare är dessutom riktigt kompetent vad gäller scenframträdande vilket är viktig parameter vid presentationer.

Deltagare

Du som idag håller presentationer i ditt arbete eller kommer att göra det i framtiden.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

Syfte

Att ge dig ökad kunskap om presentationsteknik och få större trygghet som talare. Att utöka din komfortzon, så att du blir mer bekväm på scenen samt utveckla din personliga talarstil.

Innehåll

- Retorikens grunder
- Disposition av presentationen
- Syfte och målgruppsanalys
- Så väcker och upprätthåller du publikens intresse
- Kroppsspråksträning
- Dina verktyg för att hantera rampfeber
- Identifiera dina styrkor och förbättringsområden
- Videoinspelning
- Personlig coachning - vilka är dina styrkor och vad kan utvecklas ännu mer?

Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?