Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Praktisk kyl- och värmepumpteknik

Pris: 18 900 SEK, 4 dagar

Kursen Praktisk kyl- och värmepumpteknik innehåller en del teori men framförallt mycket praktiska övningar. Utbildningen avslutas med INCERT:s teoretiska och praktiska examineringsprov.

Under kursdagarna lär du dig att hantera utrustningen samt ökar din kunskap – vilket innebär att du får en bra grund till att gå vidare. På kursen är det en ½ dag teori med genomgång av gällande regelverk, tabeller och diagram. Du arbetar själv med de praktiska övningarna eller med någon annan och ni är max två deltagare i varje grupp. Dag 2 jobbar du helt själv. I denna utbildning samarbetar vi med KIWA.

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som är aktiv i branschen och har flerårig yrkeserfarenhet av service och underhåll men inte har kylcertifikat, och/eller har genomfört vår teoretiska kyl- och värmepumptekniska kurs.

Förkunskaper

Vi vill att du har flerårig yrkeserfarenhet av service och underhåll eller har genomfört kursen Teoretisk kyl- och värmepumpteknik. Är din yrkeserfarenhet begränsad, rekommenderar vi dig att först gå utbildningen Teoretisk kyl- och värmepumpteknik (kurs 9210).

Syfte

Kursen ska ge dig en bra kyl- och värmepumpteknisk förståelse och en god kunskap i hur du ska hantera din personliga utrustning genom en blandning av en del teori och mycket praktik.

Innehåll

-Repetition grundläggande värmelära.
-Aktuella regelverk.
-hlogP diagrammets uppbyggnad.
-Schemaläsning.
-Kylprocessens funktion och uppbyggnad.

-Okulärkontroll.

-Driftsättning.
-Kontroll av överhettning och underkylning.
-Kontroll och justering av pressostaterna.
-Kontroll av serviceutrustning.
-Vacuumsugning. Tömning/Fyllning.
-Skyddsgasfyllning.

Dag 1
Vi börjar med en teoretisk genomgång av grundläggande begrepp och termer och tittar på kretsloppet i en kyl- eller värmepump-process. I samband med de praktiska övningarna lär du dig kontrollera och hantera utrustningen. Dina teoretiska kunskaper kommer nu till stor nytta. Du tillgodogör och lär dig alla moment i det praktiska arbetet ju mer förberedd du är. Dagen består till största delen av de praktiska övningarna som vi varvar med korta teoretiska genomgångar med gällande regelverk, tabeller och diagram.

Dag 2
De praktiska övningarna fortsätter, men nu ska deltagarna utföra alla moment själva. Vi har korta genomgångar med frågeställningar om regelverken, samt tekniska frågor gällande kyl/värmepump.

Dag 3
Dag 3 är provdag med ett 2 tim digitalt teoretiskt prov och ett 4 tim praktiskt prov från INCERT.

Övrigt

Efter genomgången kurs och examination kan du som vill ha ett personligt kylcertifikat - ansöka om kylcertifiering hos INCERT. INCERT är det ackrediterade certifieringsorgan som utfärdar dessa certifikat.

I kursavgiften ingår praktiskt + teoretiskt prov från INCERT, kursmaterial samt lunch och fika alla 6 dagarna.

Kursen genomförs i KIWAS lokaler i Karlskrona

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar