Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Praktisk kurs i centralgasanläggningar för drifttekniker

Pris: 10 100 SEK, 2 dagar

Nästkommande tillfälle:
Göteborg   6-7 april 2020

Kursnr: 8405

Se alla tillfällen

En praktisk utbildning som ger den kompetens som fordras för att klara en säker drift av gasanläggningar.

Kursen ger en dags teori speciellt anpassat för rollen som drifttekniker för medicinska centralgasanläggningar.
Ansvaret för driftteknikern, det tekniska systemets uppbyggnad och funktion, larm och kontroller samt säkerhetsdokumentation. På sjukhuset går vi genom systemet i praktiken från syrgastank/ flaskpaket/luftintag till vårduttag. Du får också handgripligen meka med några centrala komponenter som inte är i drift.Teknologisk Institut är validerade/godkända av KIWA för de utbildningar som ligger till grund för certifieringen inom området för medicinska gasanläggningar.

Deltagare

En praktisk utbildning för tekniskt ansvariga, jour- och servicepersonal med flera.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Syfte

Deltagarna lär sig att agera på ett rationellt och säkert sätt vid driftsstörningar.

Innehåll

Genomgång av gasanläggningar från gascentral, kompressorrum och tankanläggning till vårdrum utgör utbildningens tyngdpunkt.

- Säkerhetsnormer enligt SIS handbok 370
- Ansvarsfrågor för medicinska gasanläggningar
- Uppbyggnad av medicinska gasanläggningar
- Tryckprovning av medicinska gasanläggningar
- Disponibel gasmängd samt olika medicinska gastyper
- Årlig driftskontroll med checkliska
- Praktiska övningar på sjukhus med genomgång av säkerhetsrutiner
- Avläsningar och test av larmfunktioner
- Kunskapstest

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 10 100 exkl. moms

2 dagar 

  • 6-7 april 2020:06/4 - 07/4 2020:

     Göteborg

    Platser kvar
  • 5-6 oktober 2020:05/10 - 06/10 2020:

     Göteborg

    Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar

 
Pumpteknik - praktisk utbildning
Göteborg: 24-27 mars 2020

För att förstå sambanden i ett tryck- och flödessystem behöver du kunskap om olika pumpars funktion. Du behöver känna till vilka faktorer du måste ta hänsyn till i pumpat media samt hur strömningen i rörledningar påverkar, motverkar och samverkar med pumpen och media för att uppnå önskade driftsförhållanden.I kursen Praktisk Pumpteknik får du en grundlig genomgång om pumpar och pumpsystem på ett lättillgängligt sätt. Vi kombinerar enkel grundteori med resonemang och praktiska övningar i vår testrigg.Drift- och underhållsverksamheten inom industriella och kommunala anläggningar har genomgått en omfattande omvandling. För 25 år sedan var den manuella övervakningen dominerade, idag är det fjärrstyrningen som råder. Personaltätheten har minskat avsevärt samtidigt som kraven på driftsäkerhet har ökat, inte minst på grund av de stora ekonomiska konsekvenserna av ett driftstopp.Detta ställer allt högre krav på teknisk kompetens hos den personal som ansvarar för drift och underhåll och i många fall sitter en pump som hjärtat i anläggningen. Därför är det viktigt att drift- och underhållspersonalen är väl insatt i hur en pump är uppbyggd och fungerar. Det är speciellt viktigt för driftpersonal att känna till samspelet mellan pump och system. Det finns många exempel på hur stora pengar har slösats bort på driftstopp eller felaktig drift av pumpar. Det finns också exempel på hur kostnader kan sparas genom åtgärder på drifts- och underhållssidan. Val av ersättningspumpar kan spara pengar i drift och öka driftsäkerheten.För att uppnå en bättre funktion i pumpar och pumpanläggningar krävs ökad kunskap genom bredare och djupare förståelse för hur det hänger ihop. Allt detta får du i utbildningen Praktisk Pumpteknik.NYHET: Vill du dela upp kursen erbjuder vi nu ett nytt kursupplägg. Gå de två första dagarna under en termin och resterande två dagar under nästa termin.