Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Praktisk elteknik, schemaläsning och felsökning

Pris: 15 200 SEK, 3 dagar

Nästkommande tillfälle:
Göteborg   15-17 november 2021

Kursnr: 4113

Se alla tillfällen

En kurs för dig som vill lära dig mer om läsning av elscheman och metodisk felsökning. Du får fördjupade kunskaper i läsning av olika kretsscheman och hur de tolkas för att kunna göra felsökningen i olika industriella utrustningar så effektiv som möjligt. Vi tittar även på olika apparater som finns i moderna elutrustningar idag.

Deltagare

Denna utbildning ger dig fördjupade kunskaper i kretsschemaläsning och felsökningsmetodik. Kursen vänder sig till alla både inom och utom industrin som arbetar med service- eller underhållsinriktat arbete, exemplevis drifttekniker, operatör/förebyggande underhåll, underhållselektriker, serviceingenjör, driftchef eller liknande.

Förkunskaper

Teoretiska kunskaper motsvarande Teknologisk Instituts kursplaner för kurserna Grundläggande Elteknik, och en av kurserna Praktisk elteknik, industri eller Praktisk elteknik, fastighet

Syfte

Kursen ger dig kunskaper om tolkning och läsning av olika elscheman så att du kan utföra felsökning i elutrustningar och elanläggningar på ett snabbt och effektivt sätt. Metodisk felsökning och praktiska felsökningsövningar gör att du har direkt nytta av kursen i ditt dagliga arbete.

Innehåll

- Olika typer av kretsscheman, symboler
- Referensbeteckningar, märkning
- Felsökningsmetodik, praktiska felsökningsövningar
- Schemaexempel, läsning av olika typer av scheman

Kursen lägger tyngdpunkten på kretsschema men även andra schematyper behandlas. Du får också öva felsökning i kontaktorkretsar av skilda slag både i teori och praktik.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 15 200 exkl. moms

3 dagar 

  • 15-17 november 2021:15/11 - 17/11 2021:

     Göteborg

    Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar