Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

PLC - påbyggnadskurs med motorstyrning Felsökning - maskinsäkerhet - simulering

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 4425

En kurs för dig som arbetar med PLC-system där olika former av motorstyrning ingår. I vår kurs arbetar vi med praktiska övningar, demonstrationer och simuleringar. Vi tar upp PLC med olika slag av motorstyrning, felsökning, maskinsäkerhet och robotsimulering. Kursen förutsätter grundkunskaper i PLC-teknik.Vi startar med repetition och fördjupning av Siemens step7 där programmering och felsökning med nya Siemens TIA portal samt med andra fabrikat t ex ABB med Codesys och Phoenix med KWsoft ingår.
"Hands-on övningar" i felsökning av maskiner och kretsar med hjälp av datorn (man arbetar som i verklighgeten med hjälp av simulering). Felen är i olika typer av maskiner, t ex motorkretsar och med olika svårighetsgrader. Maskiner med olika typer av givare och styrning av enheter med analoga ingångar och utgångar behandlas också.
Motorstyrning genomgås och Siemens sinamics motorstyrning med Starter drives etc  provas med hjälp av motorstyrningsstationer både separat och som del av en maskin.  Vi  tar upp frekvensomriktning som kan ske både med och utan samordning med PLC.
Maskinsäkerhet presenteras inklusive skyddsanordningar, klassiska säkerhetskretsar samt moderna säkerhetskretsar med säkerhet via As-i "safety at work", Profisafe, säkerhets- PLC:er mm.
Robotar (tex ABB, Motoman och Kuka) och CNC-maskiner (tex med Siemens Sinumerik, Fanuc eller Heidenhain styrning) med tillhörande simuleringsprogram och CAM-program visas och dess roll tillsammans med övriga styrsystem i en helhet diskuteras och demonstreras.

Förkunskaper

Genomgången grundkurs i PLC-teknik eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Syfte

Ge goda kunskaper om programmering och felsökning i PLC-utrustningar där styrning av elmotorer ingår.
Digitala och analoga givare, frekvensomriktare och deras samordning med styrsystem tas upp. Vi arbetar även med simulering av maskiner, robotar samt behandlar maskiners säkerhet.

Innehåll

- Programmering och felsökning av maskiner med PLC-styrning
- Digitala och analoga givare i maskiner samt
- Felsökning av motorkretsar
- Frekvensomriktare och dess samordning med styrsystem
- Simulering av maskiner, robotar och system.
- Maskinsäkerhet

Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?