Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Planhandläggardagarna

2 dag konferens i DISTANS

23-24 september 2020

Kan vi hjälpa dig?

 • Rådmansgatan 38
 • 113 57Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanenParkering

Välkommen till Planhandläggardagarna den 23-24 september 2020 (flyttat från tidigare datum i juni).Konferensen går nu för 5:e gången och årets mötesplats blir digital!

Frågan om klimatförändringar är hetare än någonsin och påverkar även samhällsplaneringen, inte minst när det gäller översvämningar och extremväder. Även social hållbarhet är ett område där du i din roll har ett stort ansvar. Och har du koll på vad det innebär för stadsplaneringen när barnkonventionen har blivit lag?

På den populära konferensen Planhandläggardagarna får du bland annat kunskap kring de juridiska aspekterna med barnkonventionen samt konkreta tips på lyckade strategier för att involvera barn och unga i stadens utveckling. Du får även uppdatering i den senaste juridiken och kommunala arkitekturpolitiken som du behöver ha koll på. Missa inte årets nyhet med spårindelning mot detaljplanering och översiktsplanering, så att du kan fördjupa dig inom det område där du är verksam.

Dagarna har ett stort framtidsfokus där experter och framgångsrika praktikfall från större och mindre kommuner ger dig kunskap och konkreta verktyg för de mest aktuella planfrågorna.

Nytt för i år är att du får välja om du vill gå spåret mot detaljplanering eller översiktsplanering! Se hela programmmet nedan.

Varmt välkommen!

Fabian Wingfors
Projektledare

Årets mötesplats blir digital!

Med ändrade förutsättningar för att mötas och konferera ställer vi om konferensen Planhandläggardagarna till digitalt format. Vi hoppas det ska ge ännu flera möjligheten att vara med!

Du har fortfarande möjligheten att ställa frågor, diskutera och mingla med kollegor från hela landet, från ditt eget skrivbord. Vi kommer att ordna virtuella fika- och lunchmöten samt diskussionsgrupper under de två konferensdagarna.

Inför konferensdagen kommer du få en inbjudan med länk till konferensen och annan information som kan vara bra att veta. På konferensdagen kopplar du sedan upp dig online via dator eller mobil på valfri plats. Viktigt är att du har möjlighet att sitta vid en dator som tillåter att du kopplar upp dig till ett externt online-möte och att du har en välfungerande internet-uppkoppling samt en fungerande högtalare och mikrofon.

Kontakt

Om du har frågor om konferensen, vänligen kontakta.

Detta och mycket mer får du med dig från konferensen:

 • Aktuell juridik och rättspraxis
 • Digitalisering av detaljplanerna
 • Social hållbarhet och medborgarinflytande
 • Barnkonventionens påverkan på stadsplaneringen
 • Utforma levande offentliga rum

Dela sidan med dina vänner:
 • Man blir väldigt inspirerad att komma hem till kontoret och försöka förbättra saker och ting. Det bidrar positivt till arbetsviljan.

  Tidigare deltagare

 • Speciellt bra var PBL i planprocessen, att arbeta med flexibla och specifika planer, fördelning av gröna och hårda ytor, avvägning mellan förtätning och andra intressen, hantering av intressekonflikter i detaljplaneringen.

  Tidigare deltagare

 • Jag uppskattade att man riktade sig till både nya inom yrket samt de som jobbat länge inom branschen. Bra med längre föreläsningar.

  Tidigare deltagare

Program

   • Separat bokningsbar workshop: Målkonflikter i stadsutvecklingsprojekt

    Stadsutvecklingsprojekt tenderar att bli svårare än vad man initialt trodde med tidplaner och gemensamma visioner om slutmål.


    På workshopen, som utgår från projektet Stadsutvecklingszoner, fördjupar vi oss i det som styr och reglerar stadsutvecklingen på olika sätt, bland annat lagstiftning och policys. Vi kommer att, utifrån arbetet med olika case, konkreta platser och frågeställningar i aktuella städer, också belysa vilka övriga faktorer förutom lagstiftningen som gör stadsutvecklingen komplex. Det vimlar av målkonflikter – går det att komma till rätta med dem och hur?

    Ta del av spännande erfarenheter från projektet i en workshop där vi utifrån gemensamma erfarenheter och projekt kan ”klä av målkonflikterna” och se nya infallsvinklar för en positiv stadsutveckling.


    Workshopen fokuserar på:

    • Spänningsfältet mellan hållbarhet och ekonomi
    • Konstruktiv juridik
    • Kommunala handlingssystem och statens roll
    • Dialog och konflikt – vikten av att vara oenig med respekt

    Workshopen leds av:

    Marléne Engström, projektledare Stadsutvecklingszoner, Malmö Stad
    Åsa Jelinek, projektledare Stadsutvecklingszoner, Älvstranden Utveckling


    Projektet Stadsutvecklingszoner startade 2017 och avslutas i juni 2020. Det är en del av Vinnovas policylab och har gemensamt projektletts mellan Malmö stad och Älvstranden Utveckling i Göteborg. Övriga medverkande partners har varit Boverket, Göteborg stad, Länsstyrelserna i Skåne och Västra Götalands län.

    Genom ett gediget arbete och återkommande utbyte mellan städerna och deltagande partners i projektet, har Stadsutvecklingszoner tagit en väldigt intressant vändning där erfarenheterna visar på helt andra faktorer än det man väntat sig.

Visa mer

Ska du delta?

Partners

Priser

Alla priser är exkl. moms

2020-06-13 och 2020-08-28
7.350
SEK
3.350
SEK
2020-08-29
8.350
SEK
3.950
SEK