OVK artikel - Utbildning i toppklass!

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Utbildning i toppklass!

Timmy har större glädje i sitt arbete efter utförda relevanta kurser inom sitt yrke!

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

 

 

Utbildning i toppklass!

Timmy Rudegran har redan hunnit gå fem utbildningar hos Teknologisk Institut och fler lär det bli framöver. ”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och dessutom mycket roligare!”

Det var 2012 som Timmy Rudegran första gången kom i kontakt med Teknologisk Institut. I sitt arbete som kyl och ventilationstekniker åt LKAB i Malmberget kände han ett behov av att fördjupa sina kunskaper inom ventilationsteknik. Efter att ha sökt och jämfört alternativen hittade han slutligen rätt utbildning hos rätt utbildningsleverantör. – Jag valde Teknologisk Institut eftersom de gav ett proffsigt intryck med bra koll på arbetsmarknaden. Jag gillade också att de hela tiden anpassar sina utbildningar utifrån de behov som just nu finns på marknaden. Det innebär i praktiken att inaktuella utbildningar försvinner och nya kontinuerligt tillkommer.

Flexibla och tillmötesgående

I februari 2012 gick den första utbildningen av stapeln. Och Timmy har aldrig ångrat sitt val. – Kvalitén på utbildningen var väldigt hög. Jag tyckte speciellt om upplägget där man hela tiden varvade teori med praktiska övningar ute i verkliga anläggningar, berättar han och fortsätter: – Personalens bemötande har också varit otroligt trevligt och flexibelt i alla avseenden. Det var inga problem att tillmötesgå mina speciella behov med kosten som ingår under utbildningsdagarna. Och ibland har kursplanen till och med anpassats så att jag hunnit med ett visst flyg hem till norra Norrland. Att många av kursledarna även är yrkesverksamma inom sitt respektive undervisningsområde var också något som Timmy särskilt uppskattade.

– Det gjorde att kursledarna alltid hade fingret på pulsen och var uppdaterade kring specifika utmaningar och problem man kan stöta på i arbetet idag. De var verkligen i toppklass!

OVK artikel

Ständig utveckling viktigt

Sedan det första tillfället för sex år sedan har det blivit ytterligare fyra utbildningar för Timmys del. Samtliga i Teknologisk Instituts regi. – Med mer kunskap dyker det också upp nya frågor men det är ju det som gör att man utvecklas, och ständig utveckling tycker jag är väldigt viktigt.

”Arbetet har blivit mycket roligare!”

I Timmys arbetsuppgifter ingår bland annat att felsöka och driftoptimera ventilations- och kylanläggningar. Det kan röra allt från underhåll och besiktningar till att delta i projektgrupper när anläggningar byggs upp eller byggs om. Med en sådan bredd i arbetsuppgifter har det varit ovärderligt för Timmy att även få fortsätta att bredda sin kompetens.

– Jag har fått en mycket större kunskap inom området ventilation och kyla och det har lett till att jag har en mycket bredare helhetsbild av hur det fungerar. Tidigare lyckades jag kanske inte alltid gå direkt på källan vid felsökningar men nu ser jag problem som jag inte visste fanns förut och har blivit så mycket effektivare. Det gör att arbetet går fortare och dessutom blir mycket roligare!

Och i de fall Timmy behöver ytterligare support i sitt arbete, har han kunnat vända sig till sina kursledare även efter avslutad utbildning.

– Jag får alltid bra, tydlig information och snabb och tillmötesgående support. Mina nya kontakter och kunskaper är guld värda helt enkelt. Jag är så tacksam för att jag har fått möjligheten att utvecklas i mitt yrke. Det har helt klart höjt nivån på arbetet jag utför.

Namn: Timmy Rudegran
Nuvarande arbetsplats: Luossavaara-Kiirunavaara AB
Yrkestitel: Beredartekniker Ventilation/kyla SME
Har gått följande utbildningar hos Teknologisk Institut: