Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Pressmeddelande; Ledningen i Teknologisk Institut AB Sverige övertar ägarskapet

20 januari 2021

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Pressmeddelande 20 januari 2021


Teknologisk Institut har sålt dotterbolaget Teknologisk Institut AB Sverige, som är en av de största leverantörerna av professionell kurs- och utbildningsverksamhet i Sverige.


Teknologisk Institut har sedan år 2003 ägt dotterbolaget Teknologisk Institut AB Sverige (TI AB), som har en närmare 100-årig historia som kurs- och utbildningsföretag i Sverige.


TI AB har under senare år genomgått både en marknadsmässig och organisatorisk utveckling där aktiviteterna har blivit allt mindre sammanhängande med motsvarande aktiviteter i Danmark. Institutet har – inte minst på grund av corona – lagt större fokus på våra kärnfrågor.


Avyttringen gäller med omedelbar verkan enligt ett gemensamt avtal med två personer i den högsta ledningen i TI AB. Avyttringen sker med den största tilltro till, att det nya ägarskapet är det rätta för att fortsätta utvecklingen av kurs- och konferensverksamheten, som varit i fokus de senaste åren, säger Juan Farré, adm. direktör vid Teknologisk Institut.


Det nya ägarskapet består av duon Josua Falck, som sedan år 2018 har haft rollen som VD för TI AB, och Birgitta Olausson Korpi, som har varit ekonomichef hos TI AB i sammanlagt 19 år, under perioden 2001 – 2007 samt 2008 – i dag. Båda har en gedigen bakgrund både från kursbranschen generellt och specifikt från TI AB.


Visionen är att fortsätta vara en av de ledande leverantörerna inom kurs- och utbildningsverksamhet för den professionella marknaden i Sverige. Kärnan i detta är att fortsätta utveckla ett solitt kursutbud, interaktiv online-undervisning och konferenser. Vår ambition är nu, som tidigare, att erbjuda utbildning som bidrar till lönsamhet och framgång för såväl enskilda individer som företag. Vi vill fortsätta vara kända som en kurs- och konferensleverantör i Sverige som kontinuerligt och frekvent anpassar utbudet av kurser till de utbildningsbehov som uppstår, säger Josua Falck och Birgitta Olausson Korpi.


Företaget kommer även fortsättningsvis ha kontor i Stockholm och Göteborg och drivas vidare under nytt namn. Namnbyte kommer att ske före halvårsskiftet 2021.


Om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut är ett oberoende och ideellt danskt forsknings- och utvecklingsinstitut. Institutet har sedan 1906 arbetat för att främja utnyttjandet av tekniska framsteg till förmån för näringslivet och samhället genom utveckling, rådgivning och förmedling. Vi uppnår detta syftegenom att utveckla ny kunskap genom forsknings- och utvecklingsaktiviteter, som översätts till tekniska tjänster och görs tillgängliga för företag på marknadsvillkor.


Varje år drar mer än 10 000 företag fördelar inom så olika områden som energi, livsmedel, biovetenskap, material, konstruktion och tillverkning.


Teknologisk Institut har levererat utbildning till danskt näringsliv sedan 1906 och är den största kursleverantören i Danmark med mer än 17 000 deltagare årligen på mer än 1 000 kurser, utbildningar och konferenser, som Institutet.


För mer information, vänligen kontakta:
Adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut via chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Kommunikation,
tel +45 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk


Josua Falck, VD, Teknologisk Institut AB Sverige, tel + 46 76 527 55 61