Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Ledarskap för projektledare

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 6560

Projektledarskap är en utmaning samtidigt som det är stimulerande på många sätt. För att bli en framgångsrik projektledare krävs det att du har insikt och kunskap om ledarskap. Projektledarrollen innebär både att leda andra som ingår i projektet, att driva projektet genom alla dess faser och dessutom vara samordnare gentemot övriga aktörer runt projektet.Utbildningen Ledarskap för projektledare ger dig rätt ledarverktyg för ditt arbete som projektledare. Efter avslutad utbildning kommer du att förstå hur sammansättningen kan påverka gruppens arbete, hur en grupp utvecklas över tiden och hur du skapar goda relationer till dina medarbetare. Du lär dig även hur du kan använda dig av olika ledarstilar i olika skeden av projektet.Vi tar också upp mjukare frågor som är starkt relaterade till ledarskap i projekt såsom ex. beteenden, tankefällor samt stress.

Deltagare

Utbildningen vänder sig till dig som är eller kommer att arbeta som projektledare men som inte har så stor erfarenhet av ledarskap.

Förkunskaper

Du bör ha förkunskaper motsvarande Teknologisk Instituts utbildning Effektiv projektledning (6548)

Syfte

Att erhålla rätt ledarverktyg för projektledarrollen, förstå hur en grupp utvecklas över tiden samt hur du kan använda dig av olika ledarstilar i olika skeden av projektet.

Innehåll

- Vad är ledarskap?
- Skillnaden mellan att vara chef och att vara ledare
- Ledarskap kopplat till projekt med tonvikt på det personliga ledarskapet
- Gruppers sammansättning och utveckling över tiden
- Hur du skapar motivation och delaktighet
- Kommunikation
- Återkoppling
- Konflikthantering - så hanterar du konflikter!
- Förståelse för hur ett projektbaserat arbetssätt påverkar stress och prestationsnivåer

Övrigt

Vi erbjuder även utbildningen Projektledning med ledarskap (kurs nr 6555) som är en sammanslagning av Ledarskap för projektledare och Effektiv projektledning (kurs nr 6548). Med detta alternativ får du båda utbildningarna i ett och samma paket.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?