Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Leanspelet

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 2308

Utbildningen är modul 1 i vår utbildning Leanledaren - Att införa Lean. Leanspelet innebär att vi under en utbildningsdag på ett mycket pedagogiskt och tydligt sätt simulerar verksamheten i ett företag. Under spelets gång får deltagarna vara med att fatta en rad viktiga beslut om förändringar som påverkar företagets verksamhetsflöden, kundservice, leveransförmåga, flexibilitet och lönsamhet.
Du får en total överblick av Lean och ser helhetens betydelse samt effekterna av alla de verktyg som används inom ramen för Lean.
Kursen kan med fördel användas som ett "kick-off"-event i ett kommande förändringsarbete.

Kursen kan givetvis läsas som en fristående kurs.
Om ni har svårt att komma till oss på utbildning kommer vi mer än gärna hem till er. Vänligen kontakta vår utbildningsrådgivare för ett första förutsättningslöst samtal.

Deltagare

Utbildningen vänder sig till personer verksamma inom tillverkningsindustrin, tjänsteföretag eller offentlig verksamhet t ex sjukvård och som ska leda införandet av Lean i sin egen verksamhet.
Utbildningen är också lämplig för alla i en verksamhet, från beslutsfattare till produktionspersonal och som är delaktiga i produktions- och utvecklingsprocesser.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Syfte

Syftet med utbildningen är att åskådliggöra effekten av en rad olika Leanverktyg som finns att tillgå vid förändringsarbete, en "KICK-OFF".

Innehåll

- Leanspelet
- Identifiera de värdeskapande processerna
- Användning av Lean-verktyg som 5S, TPM, SMED m.m.
- Producera efter behov
- Metoder för att synliggöra fel och brister
- Metoder för ständiga förbättringar
- Effektiv kommunikation

Övrigt

Utbildningen är modul 1 i vår utbildning Leanledaren - Att införa Lean.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar