Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Labbdagarna 2020 - en mötesplats för labbfolket

Tanja Wijkmark - om sin roll inom IBL och uppdraget som moderator

Här finns vi
Lena  Mårtensson

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Vi hälsar Tanja Wijkmark, Kanslichef på IBL och legitimerad biomedicinsk analytiker, välkommen som moderator på konferensen Labbdagarna den 21-22 april.
Tanja var moderator på Teknologisk Instituts konferens Labbdagarna även år 2018.

 

Vi ställde några frågor kring Tanjas uppdrag som moderator och hennes roll inom IBL

 

Varför tycker du att konferensen Labbdagarna är en så viktig mötesplats?

- Det kan aldrig finnas för många tillfällen att träffas. En sak våra medlemmar ofta efterfrågar är just fler möjligheter att träffa kollegor från andra laboratorier. Mötet ger förhoppningsvis både nya användbara kunskaper och tillfälle till informellt nätverkande.

 

Vad får konferensens deltagare med sig efter två innehållsrika dagar?

- Oavsett om du är chef eller medarbetare tar du förhoppningsvis med dig både nya idéer till laboratoriet och nya kontakter till ditt eget personliga nätverk. Vi ser fram emot att få höra många goda exempel från verksamheterna.

 

Vad är aktuellt just nu inom ditt arbete på IBL?

- Idag representerar jag IBL på både nationell och internationell nivå. Jag gillar utmaningar och det är alltid extra spännande att kasta sig in i något helt nytt man aldrig tidigare gjort. Det är ofta stor variation i mina arbetsuppgifter, från stort till smått, och det är en av de saker jag gillar mest med det här arbetet. I min roll som kanslichef så ansvarar jag förutom kansliet för IBL:s kursverksamhet och ekonomi. Där utsätts jag ofta för prövnoingar och då undrar man ofta hur man ska klara det. Min inställning är att alla kan lära sig allt, det gäller bara att viljan finns! Och så är ju jag faktiskt biomedicinsk analytiker och det säger ju allt.

 

Inom vilka kunskapsområden är IBL verksamt? 

- IBL är yrkesorganisationen för alla biomedicinska analytiker oavsett inriktning. Grunden för vår verksamhet är kompetensutveckling för biomedicinska analytiker. Vi har bland annat fler olika nätverk, till exempel för chefer, kvalitetsansvariga och handledare där medlemmarna kan utbyta erfarenheter och idéer med andra med samma roller och intressen. Vi bidrar till utveckling av området biomedicinsk laboratorievetenskap genom att bevaka både utbildningens innehåll och den samhälleliga utvecklingen för att kunna lyfta professionen.

Tanja Wijkmark, IBL, Labbdagarna 2020, TEknologisk Institut

Tanja Wijkmark, Kanslichef på IBL och legitimerad biomedicinsk analytiker
Aktuell som moderator på konferensen Labbdagarna.

 

Vi ser fram emot att träffas på Labbdagarna 2020!
Läs mer om konferensen och anmäl dig här!