Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Kemikalielagstiftningen i praktiken

Pris: 10 500 SEK, 2 dagar

Nästkommande tillfälle:
Göteborg   2-3 december 2021

Kursnr: 8401

Se alla tillfällen

Den europeiska kemikalielagstiftningen blir alltmer komplicerad och omfattande. Den är även bitvis mycket svårtillgänglig. Förutom de centrala europeiska förordningarna Reach och CLP, finns ett antal särlagstiftningar som reglerar t.ex. bekämpningsmedel, kosmetika, elektronik.Dessutom finns ett betydande antal nationella lagar, förordningar och föreskrifter som reglerar kemikaliehantering på miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsområdet.Vi benar ut vad som gäller för: tillverkare, importörer och exportörer av kemiska ämnen och blandningar samt varor som innehåller kemiska ämnen; företag som enbart för in eller för ut kemikalier inom EU/EES; och slutligen vad gäller för företag som enbart hanterar och använder kemikalier.Kursen är viktig för alla som yrkesmässigt arbetar med kemikalier, för att ha rätt nivå och omfattning på företagets säkerhetsarbete.

Deltagare

Särskilt berörs kemikalieansvariga, miljöchefer och miljöhandläggare, deltagare i kemikaliegranskningsgrupper ute på företag, kemikalieinköpare, arbetsmiljöingenjörer och skyddsombud. Men även miljörevisorer, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, säljare, tekniker och jurister kan ha stor nytta av kursen.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs men viss kemikunskap eller erfarenhet av lagstiftning underlättar förståelsen.

Syfte

Syftet med kursen är att ge deltagarna verktyg till att få kontroll över vilka krav som gäller för en viss verksamhet, samt hur man kan tillämpa reglerna på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Innehåll

Vi fokuserar på de centrala delarna av lagstiftningen, såväl den europeiska som den nationella lagstiftningen.

Vi förenklar och tolkar lagtexten. Vi definierar kraven på aktörerna utifrån verksamhetstyp och går igenom hur kemikaliearbetet kan läggas upp på företaget.

Beroende på gruppens sammansättning kan vi även ta upp viss särlagstiftning utifrån samma principer som de övriga lagstiftningarna.

Utbildningen varvas med grupp-/egna arbeten, samt med skarpa exempel från industri och myndigheter.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 10 500 exkl. moms

2 dagar 

  • 2-3 december 2021:02/12 - 03/12 2021:

     Göteborg

    Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?