Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Kemikaliehantering - på din arbetsplats

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 8400

Många produkter och ämnen är farliga för miljön och hälsan. Vad innebär egenkontroll och varför är det viktigt att ha en fungerande kemikaliehantering?I den här utbildningen får du kunskap om kemikaliekontroll och hur man identifierar risker i sin egen verksamhet.En sund och säker kemikaliehantering leder till färre arbetsplatsolyckor samt mindre ohälsa till följd av exponering av farliga kemiska ämnen i arbetet. Genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete med ökad kunskap och tydliga rutiner, kan man minska såväl arbetsmiljörisker som risker för yttre miljö.

Deltagare

Alla som arbetar i produktionen, på lager, med transporter etc. berörs av kursen. Även personer som har ansvar för instruktioner och rutiner där kemiska ämnen och blandningar kan vara inblandade berörs av kursen.
Andra som bör ha kunskap om säkerhetsdatabladet är t.ex. personer som ingår i en kemikaliegrupp på företaget, miljösamordnare, miljö- och hälsoskyddsinspektörer samt arbetsmiljöinspektörer m.fl.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men det är bra att ha grundläggande kemikunskaper.

Syfte

Som deltagare får du en helhetssyn på vad egenkontroll är och varför det är viktigt att ha en fungerande kemikaliehantering. Du lär dig också att prioritera vad som är viktigt i kemikaliekontrollen och hur man kan identifiera risker i sin egen verksamhet.

Innehåll

Vi går kort igenom kraven i regelverket för att därefter fokusera på företagets särskilda kemikaliehantering.

Baserat på säkerhetsdatabladen för de produkter som hanteras i verksamheten och de rutiner som styr kemikaliehanteringen går vi igenom befintliga farliga kemikalier och hur hanteringen ser ut.

Vi fokuserar på risker och hur man kan skydda sig, hur man strukturerar kemikaliearbetet, att hålla rätt fokus samt prioriteringar.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?