Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Juridisk fördjupning för LSS-boende

Pris: 7 750 SEK, 2 dagar

Uppfyller ditt boende kraven enligt LSS?

Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade kan många gånger upplevas komplex och svår att tolka. För att kunna bena ut och förmedla brukarens rättigheter krävs det att du har en god förståelse för det juridiska ramverk som styr ditt LSS-boende.

På kursen gör vi en djupdykning i de lagar och regler som påverkar din verksamhet och som du måste ha koll på. Vi går igenom vad som krävs för att boenden ska uppfylla kraven enligt LSS, vilka rutiner som förväntas i samband med dokumentation och genomförande och hur du enklast tillämpar regelverket på just din verksamhet.

Rättssäkra dina insatser

  • Individanpassad bedömning för olika personkretsar
  • Ansvar, villkor och insatser enligt LSS
  • Rättssäker handläggning
  • Genomförandeplaner i praktiken
  • Brukarens inflytande över bostadsinsatsen

Kursledare: Finn Kronsporre

Finn

Finn Kronsporre är jurist och specialiserad inom socialrätt. Han har mångårig erfarenhet som processförare och rådgivare kring insatser för funktionshindrade, framför allt enligt LSS och personlig assistans. Finn är en mycket uppskattad föreläsare och utbildare för såväl kommuner som för privata aktörer.

Varmt välkommen!

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar