Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

IT-rätt

Pris: 11 200 SEK, 2 dagar

För information om genomförande vänligen kontakta oss på telefon 031-350 55 00.

Kursnr: 5173

Oavsett vilken bransch du är verksam inom, blir frågor om IT (hantering och tillgång) , support av IT och immateriella tillgångar allt viktigare.Denna kurs ger dig insyn i centrala frågor relaterade till IT-rätt. Bland annat går vi igenom olika typer av IT-avtal samt hur du säkerställer rättigheter till programvaror och dokumentation i samband med IT-transaktioner – både för dig som kund respektive leverantör.Frågor om effekter av EU:s nya personuppgiftslagstiftning och hur det påverkar din verksamhet tas också upp i kursen.

Deltagare

Upphandlare, konsult, CIO, IT-chef, IT-strateg, ekonomichef, jurist eller för dig som på något sätt har ansvar för eller behöver ha förståelse om juridiska frågor och avvägningar rörande IT-rätt och IT-avtal.

Förkunskaper

Kursen vänder sig både till dig som redan har arbetat en del med IT-avtal och IT-rätt och dig som ska börja arbeta med IT-avtal och IT-rätt.

Syfte

Med denna kurs får du insyn i centrala frågor relaterade till IT-rätt och du kommer efter avslutad kurs att ha förståelse för centrala regleringar och fallgropar när du upphandlar IT och tillhandahåller lösningar. Du får också värdefulla kunskaper inom området vilket minskar risken för ekonomiska förluster.

Innehåll

 • Vad är IT-rätt
 • IT-avtalsfloran; vilka olika typer av IT-avtal finns
 • Standardavtalen på marknaden
 • Upphovsrätt
  - Grunder i upphovsrätt till mjukvara och dokumentation
  - Licensering av programvara
 • Centrala regleringar i viktiga typer av IT-avtal
  - Resurskonsulttjänster och IT-Projekt
  - Systemleveransavtalet
  - Förvaltning och underhåll samt servicenivåavtalet
  - Outsourcingavtalet
  - Molntjänstavtalet
 • Personuppgifter och IT-avtal
Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar