Intervju med Erik Mejer - Intervju med Erik Mejer, kursledare för Projektledning för planhandläggare

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Intervju med Erik Mejer, kursledare för Projektledning för planhandläggare

Vi ställde några korta frågor till kursledaren inför för kurserna inom Projektledning för planhandläggare:

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Vi ställde några korta frågor till Erik Mejer, kursledare för kurserna Projektledning för planhandläggare på grund respektive avancerad nivå. 

 

Hej Erik!

Vilka är de viktigaste lärdomarna du tagit med dig ifrån dina olika uppdrag som projektledare?
Projektledning handlar om att arbeta med människor, att fysisk planering enligt PBL idag är ett allt mer komplext område och att det finns en enorm potential i digitaliseringsstöd och utbytet mellan olika kompetenser såväl som med allmänheten. Dessutom arbetar de flesta med samma slags utmaningar men uppföljning, kunskapsåterföring och utbyte med kollegor är en bristvara.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att bli en framgångsrik projektledare?
Något vi tar upp i kursen men i kort handlar det om att vara flexibel inför vilka situationer du ställs inför och vara ödmjuk inför andras kompetens – men att fortfarande arbeta upp en tydlighet och en pondus.

Vilka är de största utmaningarna projektledande planhandläggare står inför idag, enligt dig?
Många; exempelvis alla PBL-frågor som måste utredas och kopplingar till MB, alla nivåer av mål som finns och dimensionen av exploatering och politik som idag blir allt mer komplex i många kommuner.

Vilka är dina tre bästa tips för att lyckas i rollen som projektledare?
Att vara lyhörd inför vilken situation man är i, flexibel för att anpassa sitt arbetssätt till vad som krävs och att skaffa bra verktyg att tillgå i arbetet utifrån vad som kan krävas.

 

Erik Mejer

Namn: Erik Mejer

Kort om kursledaren: 
Erik arbetar som planarkitekt och uppdragsledare på Sweco Architects i Karlskrona. Han har tidigare varit planarkitekt på Torsås kommun och i Kalmar kommun och har även varit biträdande projektledare på Boverket. Genom sina erfarenheter har han fått se och uppleva många former av projektledning och själv varit projektledare i olika typer av projekt. Erik är pedagogisk och en duktig föreläsare som under kursen kommer att dela med sig av teori, metoder och kunskap som du kan använda för att utvecklas i din roll som projektledare.

Erik leder kurserna Projektledning för planhandläggare: grundnivå respektive Projektledning för planhandläggare: avancerad nivå. Klicka på namnen för att ta dig vidare och läsa mer om samt anmäla dig till respekive kurs.