Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Möt Emma Rosengren, moderator på konferensen Särskolan 2020

Träffa Emma och övriga talare på Särskolan 2020!

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Emma Rosengren modererar konferensen Särskolan 2020 - lär känna henne lite mer här innan konferensen!

Hej Emma, du ska prata om att skapa tillgängliga lärmiljöer, kan du nämna ett exempel på hur ni jobbat med det på er skola? 
På Foucaultgymnasiet utgår vi från att hälsa och lärande är två delar av den helhet som behövs för att eleverna ska utvecklas. Vi har analyserat vår verksamhet och arbetat med pedagogisk, social och fysisk tillgänglighet. Till exempel har vi gjort en stor lärmiljösatsning där vi har lärt oss mer om olika behov och hur vi kan anpassa miljön efter dem. Det har bland annat lett till att vi har designat om våra klassrum och vi följer upp hur det går för vårt tillgänglighetsarbete i något som vi kallar för lärmiljörond.  
 
Vad ser du mest fram emot i övrigt på konferensen?

Jag ser fram emot att träffa kollegor från hela landet och att helhjärtat få ägna två dagar åt ett favoritämne, nämligen att skapa en så bra och utvecklande skola som möjligt för särskolans elever.
 
Varför ska man gå på konferensen anser du?

Jag tycker att man ska gå på konferensen för att få uppleva styrkan i kollegialt lärande för särskolan. Att få ägna två dagar åt lärande i särskolan är faktiskt sällsynt för särskolans personal, ofta får vi haka på konferenser för övriga skolan och fundera över hur vi kan ”översätta” det till särskolans pedagogik. Under den här konferensen kan vi ägna oss helt åt vår skolform och hur vi utvecklar den.


Emma Rosengren, Särskolan 300x300

Namn: Emma Rosengren
Titel: Rektor på Foucaultgymnasiet, en kommunal gymnasiesärskola i Södertälje kommun.

Kort om Emma: Hon har mångårig erfarenhet av att leda elevhälsan inom grundskola och gymnasiesärskola. Under det senaste decenniet har Emma arbetat parallellt med skolledningsuppdrag samtidigt som hon har fortbildat och föreläst om elevhälsa ur olika infallsvinklar. Under konferensen är det Emma som guidar oss mellan föreläsningarna och leder diskussionerna.

Läs mer om och anmäl dig till Särskolan 2020 här.