Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Intervju med Gustaf Andersson Säfflebostäder

Talare på konferensen Badanläggningar 1-2 oktober 2019

Här finns vi
Carin  Wikström

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

För närvarande pågår ett intensivt arbete med byggnationen av Säffles nya simhall som invigs i december. - Ett arbete där energieffektivitet, inomhusklimat och hållbart material står i fokus. Planen är nämligen att badanläggningen ska vara certifierad enligt de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Guld.

Gustaf Andersson, VD för Säfflebostäder och ansvarig för den nya simhallen, talar på konferensen Badanläggningar 1-2 oktober. Vi kontaktade honom för att ställa några frågor inför konferensen.

Intervju med Gustaf Andersson, VD, Säfflebostäder AB inför konferensen Badanläggningar 1-2 okt 2019.

Hallå Gustaf,

Ni har lagt stort fokus på energieffektivitet, inomhusklimat och hållbara materialval i samband med byggnationen av Säffle Badanläggning, vad innebär det?

Vi har miljöcertifiering enligt miljöbyggnad Guld för själva fastigheten. Förutom det kommer solceller att installeras, återvinning av duschvatten, vid materielval gäller de direktiv som följer enligt miljöbyggnad Guld.

 

Varför är det så viktigt idag att satsa på hållbarhet och energieffektivitet när man ska bygga eller renovera en badanläggning?

För att minimera förvaltningskostnaden under byggnadens livslängd, dvs  väga investering mot kommande förvaltningskostnader. Då en simhall förbrukar enorma mängder energi är det av yttersta vikt att kontrollera energianvändning kwh/kvm, värmeeffektbehovet och klimatskalet mm.

 

Har ni stött på några större utmaningar under resans gång?

En 50-meters stålpool i modern tid, den första i Sverige, är klart utmanande. Simhallen ska uppfylla dagens och morgondagens krav på användning och tillgänglighet. Vi gjorde en gedigen förstudie för hela Tegnérområdet, inklusive fritids- och skolverksamhet.

 

Vad kommer deltagarna att få med sig från ditt talarpass på konferensen Badanläggningar?

Inspiration att våga tänka nytt och framåtsyftande, även en mindre kommun måste våga satsa.

 

Vill du veta mer? Då ska du anmäla dig till konferensen Badanläggningar 1-2 oktober 2019 - läs mer här