Intervju inför framtidens operationsavdelning

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Intervju inför framtidens operationsavdelning med Nondita Sarkar & Per Skallefell från Karolinska Universitetssjukhuset

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Vad har du för förväntningar på konferensen?

Det ska bli mycket intressant att höra om de senaste innovationerna och vad som händer på andra sjukhus, särskilt rörande mötet mellan teknik och arbetssätt. 

  • Vilka anser du är de största utmaningarna inom operation? Varför? 

När man utvecklar en ny operationsenhet är det ofta ett flertal projekt involverat, var och ett med sina ansvarsområden. Det är då väldigt lätt att tappa bort helheten, dvs att projekten arbetar parallellt och håller gemensamma tidplaner, men utan att utbyta idéer och stämma av sina lösningar med varandra ordentligt. Då riskerar man hamna i ett scenario där de enskilda kravspecarna uppnås, men utan att förverkliga den önskade målsättningen för hur helheten ska fungera.

  • Vad anser du är de största möjligheterna inom operation? Varför?

En av de stora områdena som vi ser framöver är att fortsätta smälta samman Operation med Bild & Funktion. Med hybridsalar och andra lösningar sparar man otroligt mycket tid och undviker transporter och avbrott i en behandling. Digitaliseringen i operationssalen är självklart också en stor möjlighet, t.ex. med integrationslösningar som knyter samman informationsflöden och ger nya möjligheter till visualisering. De ger också möjlighet till helt nya sätt att få kliniskt stöd från experter på distans och att optimera utbildning genom att förmedla live case till undervisningslokaler.

  • Varför ska man komma på konferensen och lyssna till ditt talarpass?
    Vad får åhörarna med sig?

På Karolinska Universitetssjukhuset har vi hittat en metodik för att på ett agilt och snabbfotat sätt säkra patientsäker driftsättning av en mycket komplex teknisk miljö och ett flertal inflyttande verksamheter. Det har varit mycket uppskattat av verksamheterna så vi tror att ni också kommer gilla det!

två föreläsare