Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Inköp för icke-inköpare

Pris: 5 000 SEK, 1 dag

Inköp för icke-inköpare är en intensiv en-dagsutbildning kring inköp för alla i din organisation som kommer i kontakt med inköpsfrågor, men som inte arbetar operativt som inköpare.En stor del av verksamheters inköpsbeslut fattas idag av medarbetare som har helt andra huvudsysslor än inköp. Eftersom ofta den enskilt största kostnaden inom företag ligger inom inköp av varor och tjänster, finns här en stor potential att bli effektivare och minska onödiga inköpskostnader samt bättre leva upp till hållbarhets- och kvalitetsmål.Bättre kompetens inom inköpsprocessen är därför av stort värde även för dig som inte sitter på inköpsfunktionen.

Deltagare

Alla som vill ha bättre kunskap och förståelse för inköpsprocessen och dess påverkan på verksamheten, exempelvis ansvariga inom produktion, konstruktion, drift, underhåll, service, ekonomi och administration.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Syfte

Att få bättre insikt i inköpsfrågor för att kunna arbeta effektivare och minska onödiga inköpskostnader samt bättre leva upp till hållbarhets- och kvalitetsmål.

Innehåll

- Inköpets roll i verksamheten
- Inköpsprocessens olika delar
- Inköpsförhandlingar - strategi och taktik
- Etik, moral och värderingar
- Inköpets påverkan på det ekonomiska resultatet
- Att skapa lönsamhet i inköpen
- Att välja leverantörer
- Leverantörsrelationer och kommunikation
- Att fatta strategiska inköpsbeslut
- Grundläggande kunskap kring avtal

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar