Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Individuell mätning

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 9142

För att nå god framgång i sitt energiarbete måste man hjälpa sina hyresgäster att förstå vart energin tar vägen i deras hem. Insikten om den egna energianvändningen och vad man kan göra för att påverka denna är en stark drivkraft i ett framgångsrikt effektiviseringsarbete. Individuell mätning av värme, vatten och el som presenteras på ett pedagogiskt sätt skapar unika möjligheter att förändra brukarbeteendet och uppnå en gemensam god ekonomi. Flera aktuella exempel visar att med ett metodiskt arbete kring brukarbeteendet kan förbrukningar minskas med upp till 35 %.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Syfte

Utbildnings syfte är att skapa en ökad insikt om individuell mätning av värme, vatten och el i lägenheter och vilka unika möjligheter detta skapar för att förändra brukarbeteendet och uppnå en gemensam god ekonomi.

Innehåll

- Olika system för individuell mätning per lägenhetsnivå. 
- Olika faktorer som t ex. byggnadsbrister och hyresgästers verksamhet och hur dessa kan påverka mätresultaten samt vad och hur man gör för att kompensera dessa faktorer.
- Olika metoder för att till hyresgäster redovisa lägenhetsförbrukning t ex. vid avflyttningar.

Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar