Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Framtidens skolrestaurang

1 dag konferens i DISTANS

9 mars 2021

Kan vi hjälpa dig?

  • Rådmansgatan 38
  • 113 57Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanenParkering

Konferensen ger dig verktyg att bli en skolrestaurang i framkantKonferensen är digital i år - ta chansen att vara med på distans!

På konferensen Framtidens skolrestaurang den 9 mars får du inspiration och idéer för att bli en skolrestaurang där både mat och miljö ligger i framkant.

Vilka är de senaste råden för specialkost inom skolan? Hur har andra skolor och kommuner nått framgång med skolmaten? Hur kan miljön i skolrestaurangen optimeras? Det är frågor bland många andra som behandlas under denna fullspäckade dag för dig som arbetar med skolmåltider. Under konferensen får du lyssna och ställa dina frågor till experter, forskare och prisbelönta praktikfall.

Deltagare

Konferensen riktar sig till dig som exempelvis arbetar som kökschef/-ansvarig, kock, köksmästare, kockmästare, kokerska, måltidsutvecklare, kostchef eller kostekonom.

Framtidens skolrestaurang blir en en digital konferens 2021!

Vi på Teknologisk Institut erbjuder möjligheten att mötas digitalt, när rådande läge och restriktioner hindrar oss att ses. Den digitala konferensen blir ett värdefullt sätt att fortsätta att lära, inspireras och utbyta erfarenheter.

Under konferensen kan du:

- Följa föreläsningar och diskussioner digitalt via Zoom.
Du behöver inte ladda ner programmet på din dator!

- Ställa frågor och diskutera under föreläsningarna

- Nätverka med talare och deltagare under pauserna

Varmt välkommen!

Kontakt

Om du har frågor om konferensen, vänligen kontakta.

Dela sidan med dina vänner:

Några av våra talare

10041

Specialkost - en gemensam linje

Camilla Wiström, Avdelningschef, Katrineholms kommun'

10067

Specialkost - en gemensam linje

Åsa Kullberg, affärsområdeschef, Linköpings kommun. Camilla och Åsa representerar Kost och Närings fokusgrupp.

10045

Matgäster med särskilda behov

Joanna Lundin, utbildare och leg. Lärare, Skolkraft

10068

Framgångsrecept för hälsosam skolmat – från årets Pep-skola 2020

David Gustavsson, kock och måltidspedagog, Aggarpsskolan, Svedala kommun

10069

Gröna tråden genom kostorganisationen i Gnosjö kommun

Eldin M. Salihovic, kostchef, Gnosjö kommun

Program

  • Inloggning öppnar i Zoom
    Inloggning börjar i Zoom
  • Konferensen inleds
  • Specialkost – en gemensam linje
    • Kost och närings nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i skola och förskola
    • Bakgrundsbeskrivning och lansering av riktlinjer
    • Vilka rekommendationer gäller och vad händer nu?

    Camilla Wiström, avdelningschef, Katrineholms kommun
    Åsa Kullberg, affärsområdeschef, Linköpings kommun


    Camilla och Åsa representerar Kost och Närings fokusgrupp

  • Framgångsrecept för hälsosam skolmat – från årets Pep-skola 2020

    Så arbetar vi med uppstart i etapper:

    • Delaktighet som skapar engagemang
    • Måltidspedagogiska mervärden
    • Goda exempel och tips du kan applicera i din verksamhet


    David Gustavsson, kock och måltidspedagog, Aggarpsskolan, Svedala kommun
    David har flerfaldigt belönats med priser för sitt genomtänkta arbete på skolrestauranger i Skåne.
    Under 2020 har Aggarpsskolan även vunnit Kök och Pedagogik 2020 och Arla Guldko, Årets Matglädjeskola 2020. Årets Pep-skola utses av Generation Pep som är ett initiativ från kronprinsessparet som arbetar för barn och ungas hälsa.

  • Matgäster med särskilda behov
    • NPF – vad är det?
    • Önskekost eller behovskost?
    • Samarbete mellan elevhälsa och skolrestaurang – hur det kan lyckas och vilka vinsterna är
    • Konkreta förslag på arbetssätt för att öka tillgängligheten i skolrestaurangen för alla elever

    Joanna Lundin, utbildare och leg. Lärare, Skolkraft

  • Lunchpaus
  • Gröna tråden genom kostorganisationen i Gnosjö kommun
    • Hur har Gnosjö utformat sin framgångsrika organisation?
    • Hållbarhet – allas ansvar!
    • Viktiga utmaningar för Gnosjö kommun
    • Lyckat upphandlingsarbete i praktiken

    Eldin M. Salihovic, kostchef, Gnosjö kommun
    Årets hållbara skolmatskommun i White guide 2020!

  • Eftermiddagsfika
  • Måltid Sveriges forskningsbaserade modell för offentliga måltider

    Lina Andersson Fasth, projektledare, RISE

  • Rubrik under utarbetande
Visa mer

Ska du delta?

Priser

Alla priser är exkl. moms

2021-01-16 och 2021-02-12
3.590
SEK
2021-02-13
3.990
SEK