Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Fastighetsägarens och hyresgästens ansvar

Pris: 11 990 SEK, 2 dagar

Nästkommande tillfälle:
Göteborg   8-9 november 2021

Kursnr: 4510

Se alla tillfällen

Vilka åtaganden krävs av dig som fastighetsägare och hyresgäst?
Få verktygen hur du kan förebygga och eliminera risker i och omkring din fastighet.
Hur kan vi tillsammans hushålla med resurser, öka säkerheten och skapa god arbetsmiljö samt gynnsamma relationer mellan fastighetsägare och hyrestagare? Detta och mycket mer fördjupar vi oss i under två lärorika dagar.

Vilka egenkontroller krävs och hur ska de dokumenteras och eventuellt åtgärdas vid brister?

Arbetsmiljölagens krav på hyresvärd och hyresgäst

Vilket ansvar har hyresgästen som bedriver verksamhet i sina hyrda lokaler? Har de ett långtgående ansvar för att planera och kontrollera sin verksamhet för att motverka och förebygga olägenheter för människors hälsa och miljö – eller är det fastighetsägarens ansvar? Hur långt sträcker sig egentligen ansvaret som fastighetsägare och hyresvärd?

På denna kurs lägger vi tyngdpunkten på det ansvar som både fastighetsägare och hyresgäst har när det gäller vilka besiktningar eller kontroller som är knutna till byggnaden och den verksamhet som bedrivs där.
En viktig del i kursen är även hur man kan arbeta med kommunikationen mellan hyresvärd och hyresgäst och därigenom skapa goda relationer med sina kunder.

Med utgångspunkt i nuvarande lagstiftning och regler fördjupar vi oss i de ansvarsområden som både fastighetsägare och hyresgäst särskilt måste arbeta med:

 • Säkra byggnadsverk
 • Skydd av miljö och hushållning med resurser
 • God arbetsmiljö

Ur innehållet

 • Vilka egenkontroller krävs och hur ska de dokumenteras?
 • Att identifiera olycksrisker och hur du arbetar med att förebygga ohälsa och skador
 • Hur påverkar miljöbalkens krav dig som fastighetsägare?
 • Kommunikation mellan hyresvärd och hyresgäst för god arbetsmiljö
 • Myndighetskraven som ställs på dig som hyresvärd och hyresgäst

Syfte

Syftet med kursen är att ge dig en bredare kunskap och förståelse kring hur de olika lagarna samspelar, hur kraven påverkar dig som fastighetsägare och hyresgäst och vad det innebär i praktiken.

Deltagare

Fastighetsägare, förvaltare, hyresvärdar, hyresgäster, bostadsrättsföreningar och alla som vill veta mer om vad det innebär att förvalta fastigheter och hyra lokaler.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs men rekommendationen är att du arbetar med fastighetsinnehav eller är ansvarig för verksamhetens lokalförsörjning.

Kursledare Thomas Wettergren
Thomas

Thomas är utbildad fastighetsingenjör inom VVS/miljö och har arbetat för flera stora fastighetsägare med bla. miljöfrågor. Thomas har utfört lagstadgade kontroller som OVK, uppföljning av energianvändningen och planering av åtgärder för energieffektivisering.

Kursledare Bertil Oresten
Bertil Oresten

Bertil har arbetat i bygg och fastighetsbranschen sedan 60-talet, både som entreprenör och konsult. Bertil utbildar regelbundet inom organisationsutveckling, strategisk planering, ekonomistyrning och effektivisering inom lokalförsörjning, fastighetsföretagande och facility management.

Program

Ladda ner komplett program i PDF-format.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 11 990 exkl. moms

2 dagar 

 • 8-9 november 2021:08/11 - 09/11 2021:

   Göteborg

  Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?