Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

ESA Industri och Installation

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 7158

Lär dig mer om säkerhetsarbete och ESA som planeringsverktyg! I utbildningen ESA Industri & Installation fokuserar vi på regler som gäller för arbeten inom industriella elanläggningar samt elinstallationer, t.ex. i bostäder, kontor och liknande. För de personer som på något sätt kommer i kontakt med elarbete, är det av stor vikt att ha kunskap i vem som gör vad när det gäller säkerhetsarbetet.

ESA är ett planeringsverktyg – för att förebygga skador och för att klarlägga organisation, roller och arbetsuppgifter. ESA Industri & Installation är baserad på reglerna i SS-EN 50110-1 samt är samordnad med ESA-14. I ESA Industri & Installation är arbetsmetoderna anpassade för de särskilda driftförhållanden som råder på större arbetsplatser.

Deltagare

Alla som arbetar på eller nära anläggningar där ESA Industri & Installation tillämpas.

Förkunskaper

Erfarenhet av elanläggningar.

Syfte

Efter avslutad utbildning kan du använda dina kunskaper som ett komplement till att förebygga elolycksfall i större eller komplicerade anläggningar. Du förstår också elsäkerhetsorganisations uppbyggnad samt vem som ska göra vad.

Innehåll

  • Elsäkerhetsorganisationen
  • Planering av arbete
  • Riskhantering
  • Skriftlig bevisväxling
  • Skötsel och underhåll
  • Icke-elektriskt arbete
  • Arbetsmetoder


Som kurslitteratur används ESA Industri & Installation 15 som framtagits i ett samarbete mellan EIO, FIE och Energiföretagen. Kursen avslutas med ett slutprov. Godkänd kursdeltagare erhåller personligt certifikat.

Övrigt

Publikationen ESA Industri & Installation ingår som kurslitteratur.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?