Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Energi och tekniska installationer i byggnader

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 4457

Kursen ger deltagarna en bred och relativ djup kunskap i de olika tekniska installationer som finns i och omkring byggnader samt funktionssambanden med byggnader. Vi tar upp skillnaden mellan olika tekniska produktionsanläggningar som t ex fjärrvärme, pannor och värmepumpar. Vi går igenom aktuella lagar och regler kring installationer samt vilka möjligheter det finns att optimera olika driftsförhållanden. Kursen innehåller att antal olika fall för att skapa förståelse för installationer och drift- och energioptimering.

Deltagare

Fastighetsförvaltare, fastighetsingenjörer, fastighetstekniker, elektriker, konstruktörer och underhållspersonal med flera med behov av kunskaper inom energi och installationsområdena.

Förkunskaper

Praktisk erfarenhet av fastighetsförvaltning. Teoretiska kunskaper avseende matematik motsvarande gymnasienivå.

Syfte

Syftet med kursen ger deltagarna en bred och relativ djup kunskap i de olika tekniska installationer som finns i och omkring byggnader samt funktionssambanden med byggnader.

Innehåll

  • Tekniska system i byggnader - genomgång av samtliga tekniska system och dess funktionssamband med byggnaden. Här går vi igenom skillnaden mellan olika tekniska produktionsanläggningar som fjärrvärme, pannor, elpannor, värmepumpar etc som kan finnas i byggnader.

  • Genomgång och funktioner i samtliga tekniska system i en byggnad som vatten- och avloppsystem, värmesystem, ventilationssystem, kylsystem och styr och reglersystem. I detta avsnitt behandlas funktioner och typiska funktionsbrister i olika tekniska system.

  • Drift- och energioptimering av tekniska system i byggnader. Här studeras vilka möjligheter det finns att påverka olika driftparametrar för att optimera driftförhållanden och den totala energianvändningen i en byggnad.
Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?