Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Diplomerad Fastighetsförvaltare / Property Manager

Pris: 65 500 SEK, 14 dagar

Vill du arbeta som fastighetsförvaltare?Utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare ger dig en bra grund att stå på och goda förutsättningar att kunna arbeta med förvaltning av fastigheter. Ett diplom visar att du har den rätta kompetensen!

Observera att detta utbildningspaket är rabatterat och ej går att kombinera med andra erbjudanden.

Syfte

Diplomutbildningens syfte är att ge dig de kunskaper du behöver för att kunna utveckla och förvalta fastigheterna, inklusive nöjda kunder och en god ekonomi.

Innehåll

Diplomutbildningen består av sex delkurser, enligt nedan.

Facility Management, FM

Här utvecklar du dig i rollen som ledare, upphandlare eller leverantör av FM-tjänster. Du får konkreta råd och lär dig strategier och metoder som hjälper dig att arbeta fokuserat med FM-utveckling. Stor vikt läggs vid upprättande av FM-avtal och hur du mäter och följer upp FM-verksamheten.

Fastighetsekonomi - fastighetsbranschens ekonomi

Utbildningen ger dig en bred förståelse av fastighetsföretagens ekonomi. Du lär dig göra kalkyler för investeringar och hyressättning, budgetera samt analysera utfall av drift och underhåll.

Entreprenadjuridik - grundkurs

Kursen är mycket praktiskt inriktad. Vi går igenom grundläggande avtalsrätt kopplat till entreprenadrättsliga frågor. Kursen ger dig förståelse för hur juridiken i samband med ett entreprenadprojekt fungerar, vilka rättigheter och skyldigheter beställare, entreprenörer och konsulter har innan, under och efter en gemensam entreprenad. Du väljer själv om du vill gå en öppen kurs i klassrum/på distans eller online.

Hyresrätt - bostäder och lokaler

En grundkurs som i princip behandlar hela hyresrättsområdet. Hyresrätten är ett snårigt område där det finns många fallgropar och hög risk att göra formella fel som leder till ekonomisk skada. Se till att du har kunskapen för att undvika fallgroparna!

Byggnads- och installationsteknik

Kursen ger dig övergripande kunskap om byggnads- och installationsteknik. Syftet är att du efter avslutad kurs ska ha en god förståelse för tekniska problem som kan uppstå vid förvaltning av byggnader.

Leda andra utan att vara chef

Som fastighetsförvaltare har du ofta ett informellt ledaransvar. På den här kursen lär du dig bl a hur du kan skapa engagemang och motivera både dig själv och andra, hur du kan leda och fördela arbete utan att vara chef samt hur du hanterar konflikter och besvärliga samtal.

Förkunskaper

Erfarenhet av fastighetsbranschen eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Du bör även ha praktisk erfarenhet av fastigheter samt en vilja att utvecklas.

Utbildningsplan

Du går våra öppna kurser, vilket gör diplomprogrammet flexibelt, du väljer ort och datum som passar din kalender. Självklart kan du läsa de olika kurserna i den ordning och i den takt som passar dig. För att underlätta din planering kan vi skräddarsy ett schema för dig. Hela diplomutbildningen bör dock vara avklarad inom en tvåårsperiod.

För dig som är, eller vill bli, fastighetsförvaltare rekommenderar vi även kurserna:

Livscykelkostnad, LCC

Lokalresursplanering, LRP

Fastighetsägarens och hyresgästens ansvar

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar