Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Dimensionering av VA-ledningar

Pris: 14 400 SEK, 3 dagar

Nästkommande tillfälle:
Stockholm   18-20 maj 2020

Kursnr: 9615

Se alla tillfällen

Denna kurs behandlar dimensionering och utformning av vatten-, spillvatten- och dagvattensystem. Både konventionella och alternativa tekniska lösningar för VA-anläggningar, baserade på bl a de uppdaterade normerna i VAV P 83 och P 90, behandlas såväl vid nyproduktion som vid ändring i befintliga system. Utbildningen är lämplig för dig som har gymnasieingenjörsutbildning eller motsvarande, alternativt har minst 2-3 års praktisk erfarenhet av projekteringsarbete.

I kursen går vi igenom dimensionering av VA-system, gällande såväl spillvatten och dricksvatten som dagvatten. Uppdaterade dimensioneringsregler finner vi i P 110, som ersätter P 90. Utöver dimensioneringskriterier lär du dig också vad som gäller för dagvattenhantering i ett förändrat klimat – såväl vad gäller val av dagvattensystem som hur omgivningen påverkar och påverkas. Vi tar också upp hur man kan arbeta med dagvattenfrågan i planprocessen med fokus på öppna dagvattenlösningar.

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som har gymnasieingenjörsutbildning eller motsvarande, alternativt minst 2-3 års praktisk erfarenhet av projekteringsarbete.

Förkunskaper

Gymnasieingenjörsutbildning eller motsvarande, alternativt har minst 2-3 års praktisk erfarenhet av projekteringsarbete och erfarenhet från branschen

Syfte

Målet är att ge dig insikt och kunskap i dimensionering och utformning av vatten, spillvatten och dagvattensystem - samt att ge en förståelse för hur ett förändrat klimat påverkar och hur man kan utforma långsiktigt hållbara dagvattensystem.

Innehåll

- Dimensionering av vatten och spillvatten
- Dimensionering av ny pumpstation
- Hur fungerar våra nuvarande system
- Erfarenhetsåterblick

Dagvatten:
- Dimensioneringsförutsättningar
- Dimensionering av dagvattenledningar
- Dimensionering av dagvattendamm
- Rening av i dagvatten
- Dagvatten i planprocessen
- Öppna dagvattensystem

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 14 400 exkl. moms

3 dagar 

  • 18-20 maj 2020:18/5 - 20/5 2020:

     Stockholm

    Platser kvar
  • 30 september - 2 oktober 2020:30/9 - 02/10 2020:

     Göteborg

    Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar