Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

Det nya labbet - utmaningar och möjligheter

Tre frågor till Anette Johansson, Gryaab

Här finns vi
Lena  Mårtensson

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen

Inför konferensen Labbdagarna 2020 ställde vi tre snabba frågor till föreläsaren Anette Johansson, gruppchef Lab på Gryaab.

Läs hela konferensprogrammet och anmäl dig här!

Du presenterar ett av de spännande praktikfallen på konferensen Labbdagarna den 21 april, vad ska du tala om?

Jag skall berätta om hur vi gjorde för att få ett nytt labb som passar vår verksamhet idag, men där vi också har tagit med de utmaningar som kommer, med nya arbetssätt och ett mer automatiserat labb.

På vilket sätt har du själv varit med och utformat det nya labbet?

Jag har varit delprojektledare med ansvar för att utforma vårt nya labb och inköp av allt material från inredning och instrument till vattenreningsutrustning.

Vad ser du främst fram emot med ditt deltagande på konferensen?

Det ska bli roligt att få dela våra erfarenheter och inspirera andra att våga utmana sig själv och att vara mer delaktig, i vårt fall i byggprocessen. Man får mer insikt i hur man utformar en god arbetsmiljö. Sen är det alltid kul och lärorikt att träffa och lyssna på andra kollegor och föreläsare.

Kort om Gryaab:

Gryaab jobbar för ett renare hav och en bättre miljö genom att ta hand om ditt avloppsvatten på bästa möjliga sätt. Vi klarar redan dagens utsläppskrav på kväve och fosfor med god marginal, men vi jobbar ändå kontinuerligt med att utveckla reningsprocessen för att bli ännu bättre. På Gryaab tänker vi på miljön i allt vi gör – vi tar miljöhänsyn. Det handlar alltså inte bara om vad vi producerar utan också om hur vi gör det.

Kort om Anette:

Jag är gruppchef för sju medarbetare i laboratoriet. Det jag ser som min viktigaste uppgift är att se till att mina medarbetare känner att de får utmaningar och att de får uppskattning för vad de gör på jobbet. Vi har mycket rutinarbete med provtagning och analyser och jag försöker se till att även rutinarbetet utvecklas. Det är viktigt för mig att alla blir sedda, får chans att utvecklas och känner att arbetet är givande. Att ha roligt på jobbet är viktigt!

Vi hälsar Anette välkommen som föreläsare på konferensen Labbdagarna 2020
Läs hela konferensprogrammet och anmäl dig här!

Labbdagarna 2020 Teknologisk institut