Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Begränsad Auktorisation B

Pris: 29 200 SEK, 8 dagar

Denna auktorisation ger dig befogenheter att utföra eller ansvara för vissa elarbeten. Auktorisationen gäller för elinstallationsarbete på lågspänningsanläggningar begränsad till arbete i befintlig gruppledning.Kursen är mycket lämplig för dig som ansvarar för elpersonal, reparatörer, fastighetsskötare och annan underhållspersonal eller själv ska utföra sådana arbeten.Kursen består av 4 moduler, 2 dagar, samt hemarbete emellan.

Deltagare

Reparatörer, arbetsledare och driftspersonal med elteknisk inriktning och med minst 2 års praktik inom det område som auktorisationen avser.

Förkunskaper

Teoretiska kunskaper motsvarande Teknologisk Instituts kursplaner för kurserna Grundläggande Elteknik (4110) och Industriell Elteknik-elkraftteknik (4111). Vi rekommenderar även kurs Schemaläsning och felsökning (4113) men är inget krav för att börja på kursen Begränsad auktorisation.

För dig som går eller har deltagit i någon av våra kurser 4135, 4137 eller 9113, kan denna utbildning ersätta kurs 4111 (kontakta oss för mer information).

För att kunna söka den begränsade auktorisationen hos Elsäkerhetsverket krävs 2 års praktik.
Läs mer om kraven på teori och praktik på www.elsakerhetsverket.se

Syfte

Att ge dig kunskap att utföra eller ansvara för vissa elarbeten som anges i Elsäkerhetsverkets föreskrifter om behörighet för elinstallatörer ELSÄK-FS 2017:4.

Innehåll

- Praktisk ellära
- Elkraftteknik
- Praktiska installationsövningar
- Examination

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar