Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

Att skriva om teknik

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 5172

Flödet av teknisk information är enormt. Tiden för att sätta sig in i all ny information är knapp. Detta ställer allt större krav på vår förmåga att skriva så att läsaren snabbt och enkelt förstår innehållet. För att kunna skriva korrekta, tydliga och lättlästa tekniska dokument krävs rätt kompetens. En del av den kompetensen kan du få genom denna kurs. Du har stor nytta av att lära dig grundläggande skrivregler och effektiva metoder för att fånga läsarens intresse.Kursen Att skriva om teknik syftar till att ge dig användbara kunskaper om hur du bäst utformar tekniska rapporter, kravspecifikationer, instruktioner, handböcker och andra tekniska dokument. Dina målgrupper kan exempelvis vara olika uppdragsgivare såsom exempelvis myndigheter, kunder, kollegor eller chefer. Du lär dig att skriva en text med tekniskt innehåll, där budskapet verkligen når fram till målgruppen. Du får veta hur du väljer språk som passar för just tekniska texter och hur du får texten att kännas modern. Utbildningen syftar också till att höja din språkliga medvetenhet, vilket ger dig en god grund för att vidareutveckla din egen skrivförmåga.Under kursen varvas föreläsningar, övningar och diskussioner för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursdagarna. Om du vill kan du även få kursledarens synpunkter på en egen text som du tar med dig till kursen.

Deltagare

Du som bl.a. skriver tekniska rapporter, instruktioner och andra tekniska dokument och som behöver utveckla och uppdatera dina kunskaper i att skriva.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Syfte

Kursen Att skriva om teknik syftar till att ge dig användbara kunskaper om hur du bäst utformar tekniska rapporter, kravspecifikationer, instruktioner, handböcker och andra tekniska dokument.

Innehåll

- Målgruppsanalys
- Att fånga läsarens intresse
- Att skriva och informera pedagogiskt
- Logisk tankekedja i texten
- Textplanering, tips att komma igång
- Formuleringar i tekniska texter
- Effektivare språk
- Tekniska fackord i texten
- Olika former av teknisk information
- Kvalitetssäkring av teknisk dokumentation
- Svenska skrivregler och språkriktighet
- Figurer och typografi
- Att tillämpa kunskaperna praktiskt

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar