Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

AMA - översiktskurs

Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.

För ytterligare information ring 031-350 55 00.

Kursnr: 3410

AMA är idag det mest använda branschregelverket. Alltifrån bygg och anläggning till elarbeten. Att ha grundläggande kunskaper om detta system är idag ett indirekt krav för dem som är yrkesmässigt verksamma inom branschen.

Denna kurs ger dig verktygen för att förstå AMA-systemets uppbyggnad och hur det används på ett övergripande plan. En mycket viktig kunskap som också förmedlas är de grundläggande regler som utgör fundamentet för AMA.

Deltagare

Kursen vänder sig till bl.a. projektörer, projekteringsledare, byggherrar, konsulter, inköpspersonal och chefer, kvalitets-, miljö- och arbetsmiljösamordnare, entreprenadingenjörer samt arbetsledare.
Vid företagsanpassade kurser sker ett samarbete mellan Teknologisk Institut och kunden. Vi går igenom hur kursen ska genomföras och vilka avsnitt som ska prioriteras upp respektive prioriteras ned/utgå.

Förkunskaper

Erfarenhet från branschen eller en branschanknuten examen.

Syfte

Kursen syftar till att förmedla kunskaper på en grundläggande nivå för att ge en helhetsbild av AMA-systemet samt att ge en mer djupgående kunskap i de AMA-övergripande regler och definitioner som finns.

Innehåll

  • Bakgrund och historia
  • Funktion i bygg- och anläggningsprojekt
  • Relation till andra regelverk
  • AMA:s interna regler och relationer mellan olika publikationer
  • Motiv, mätregler och AMA-nytt
  • Att upprätta administrativa föreskrifter, tekniska beskrivningar och mängförteckningar/-beskrivningar
Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?