Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

AMA Anläggning 20

Pris: 5 900 SEK, 1 dag

Kursen är för dig som behöver känna till AMA Anläggnings regelverk när du upprättar eller tolkar förfrågningsunderlag och tekniska beskrivningar för anläggningsarbeten.I AMA Anläggning 20 finns omfattande förändringar anpassade till det som är relevant för branschen att ställa krav på i dag. Syftet med AMA-systemet är att effektivisera bygg- och anläggningsarbetet genom gemensamma standarder, beskrivningar och anvisningar. Med ett gemensamt regelverk förenklas processen i beställarens krav på den färdiga produkten och entreprenören som skall förstå beskrivningen för att kunna åstadkomma produktionsresultat av rätt kvalitet. I ett entreprenadavtal där den tekniska beskrivningen ansluter till AMA Anläggning gäller texterna i AMA som del av den tekniska beskrivningen.

Deltagare

Alla som upprättar eller tolkar beskrivningar i ett förfrågningsunderlag och entreprenadkontrakt för mark och anläggning i såväl privat som i offentlig verksamhet, bl.a. byggherrar, konsulter (projektörer, byggledare m.fl.), kalkylatorer, inköpare/upphandlare, kontrollanter, besiktningsmän, miljö- och kvalitetsansvariga med flera.

Entreprenörer, arbetschefer, arbetsledare med flera som ska förstå en färdig teknisk beskrivning.

Förkunskaper

Tidigare erfarenhet från AMA är inget krav men det är en fördel att känna till branschen och ha förståelse för standardavtalen AB 04 och ABT 06

Syfte

Förståelse för hur AMA Anläggning 20 fungerar och hur den ska användas med tillhörande råd och anvisningar, RA Anläggning 20 (råd och anvisningar) och koppling till MER Anläggning 20. Du får också kunskap om förändringarna som skett mellan AMA Anläggning 17 och 20

Innehåll

  • Entreprenadjuridiskt perspektiv på beskrivningens roll i handlingarna.
  • Motiv och bakgrund till AMA Anläggning 20
  • Översikt om beskrivningsteknik, teknisk beskrivning och förfrågningshandlingar
  • Regler för användning och för samband mellan beskrivning och AMA
  • Pyramidregeln, företrädesregeln och tillämpning
  • Koppling till lagkrav och standarder
  • Genomgång av AMA Anläggning - med betoning på nyheter och struktur
  • Förklara de tekniska kraven – vad är kraven och varför?
  • Koppling till MER Anläggning 20


Kurslitteratur
I kursen ingår ett kurskompendium.
Tag gärna med egna exemplar av AMA 20 och RA 20 då dessa inte ingår i kursen och kan beställas på Svensk Byggtjänst. (Detta är dock inget krav).

Kursledningen har dock ett fåtal exemplar för utlåning. I första hand avses utlåningsexemplaren att lånas ut till kunder som har flera personer på kursen. Tanken är att alla organisationer i branschen behöver minst 1 ex för eget bruk.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar