Utbildningar

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.
 

AMA Anläggning 20

Pris: 5 700 SEK, 1 dag

Nästkommande tillfälle:
Stockholm   28 september 2020

Kursnr: 4273

Se alla tillfällen

På denna utbildning lär du dig regler för användning och för samband mellan beskrivning och AMA. Vi går speciellt igenom nyheter i AMA Anläggning.AMA Anläggning 17 är avsedd att tjäna som ett underlag vid upprättande av tekniska beskrivningar och syftar till att förenkla arbetet med att formulera beställarens krav på den färdiga produkten och dess delar.En entreprenör skall förstå beskrivningen för att kunna åstadkomma produktionsresultat av rätt kvalitet.
Observera: I entreprenadavtalet gäller aktuell beskrivning. Där beskrivningen hänvisar till AMA Anläggning gäller beskrivningarna i AMA som avtal.
Texter som har publicerats i AMA-nytts beskrivningsdel är inarbetade. Vidare har hänsyn tagits till ny och reviderad standard samt den tekniska utvecklingen. Trafikverkets anvisningar är inarbetade. AMA Anläggning 17 kan således användas inom hela anläggningssektorn.

OBSERVERA att vårens kurstillfälle ges på distans. Du kommer att kunna interagera och ställa frågor till både kursledare och kursdeltagare under kursens gång.

Deltagare

Alla i såväl privat verksamhet som i offentliga sektorn som beställer, projekterar, mark- och anläggningsarbeten, bl.a. byggherrar, konsulter (projektörer, byggledare m.fl.), kalkylatorer, inköpare/upphandlare, kontrollanter, besiktningsmän, miljö- och kvalitetsansvariga m.fl.

Vid företagsanpassade kurser går Teknologisk Institut igenom med kunden hur kursen ska genomföras och vilka avsnitt som ska prioriteras upp respektive prioriteras ned/utgå.

Entreprenörer (arbetschefer, arbetsledare m.fl.) som ska förstå färdig beskrivning.

Förkunskaper

Erfarenheter från branschen.

Syfte

Kursen syftar till att förmedla kunskap om de tekniska beskrivningarna i AMA Anläggning 17 med tillhörande råd anvisningar RA 17 Anläggning samt visa på skillnaderna från tidigare tekniska beskrivningar, hur de tolkas och när de bör användas.

Innehåll

 • Entreprenadjuridiskt perspektiv på beskrivningens roll i handlingarna.
 • Motiv och bakgrund till AMA Anläggning 17
 • Översikt om beskrivningsteknik. Teknisk beskrivning. Förfrågningshandlingar
 • Regler för användning. Regler för samband mellan beskrivning och AMA
 • Pyramidregeln. Företrädesregeln. Tillämpning.
 • Koppling till lagkrav och standarder
 • Översiktlig genomgång av AMA Anläggning - med betoning på nyheter och struktur samt av kundernas prioriterade avsnitt. Avsikten är att förklara de tekniska kraven. Vad är kraven - varför?
 • Koppling till MER Anläggning 17


Kurslitteratur
I kursen ingår ett kurskompendium.
Böckerna AMA Anläggning med tillhörande råd och anvisningar samt MER ingår inte.

Kursledningen har dock ett fåtal exemplar för utlåning. I första hand avses utlåningsexemplaren att lånas ut till kunder som har flera personer på kursen. Tanken är att alla organisationer i branschen behöver minst 1 ex för eget bruk.

Om du har frågor om kursen, vänligen kontakta
Dela sidan med dina vänner:

Pris och datum

SEK 5 700 exkl. moms

1 dagar 

 • 28 september 2020:28/9 2020:

   Stockholm

  Platser kvar
 • 2 november 2020:02/11 2020:

   Göteborg

  Platser kvar
 • 9 juni 2021:09/6 2021:

   Göteborg

  Platser kvar

Av- och ombokningsregler

För mer information om våra av- och ombokningsregler läs mer här

Kan vi hjälpa dig?

Relaterade utbildningar