EnergyFlexHouse

Kan vi spara en kaka?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse när du besöker vår webbplats. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer här.

EnergyFlexHouse

En del av den danska testanläggningen "Green Lab for Energy Efficient Buildings" som samverkar med Teknologisk Instituts andra laboratorier.

Här finns vi

Kontakta oss

  • Vallgatan 14
  • 411 16 Göteborg
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Rådmansgatan 38
  • 113 57 Stockholm
Google MapsApple MapsRejseplanen
EnergyFlexHouse logo

 

Danmark måste på lång sikt 100% vara oberoende av fossila bränslen. En inspirerande utmaning som kan uppfyllas genom utveckling, spridning och lämplig användning av energieffektiv, hållbar teknik.

Den tekniska utmaningen för byggnaden är att utveckla kostnadseffektiv och energieffektiv singelteknik och övergripande system samt att styra den dynamiska interaktionen mellan användare och byggnad, utrustning och intelligent strömförsörjning.

EnergyFlexHouse är en tillgång till byggbranschens verksamhet - en praktisk ram för innovationsprocessen från idéutveckling och prototyputveckling, genom testning och dokumentation för produktmognad och efterfrågan på marknaden.

EnergyFlexHouse är en del av den danska testanläggningen "Green Lab for Energy Efficient Buildings" (GLEEB) och samverkar med Teknologisk Instituts andra laboratorier i ett brett samarbete med entreprenörer, tillverkare, rådgivare och chefer samt nationella och internationella kunskapscentra.

EnergyFlexHouse består av två identiska, flexibla byggnader där klimatskärmar och installationer kontinuerligt kan ändras:

  • EnergyFlexHouse Lab utvecklar och dokumenterar teknik baserad på systemtänkande - både de enskilda komponenterna och det övergripande systemet måste uppfylla marknadens krav på energieffektivitet. Byggnaden arbetar med kombinationer av klimatanläggningselement, energianläggningar och styrsystem.
  • EnergyFlexHouse Family, som är bebodd av vanliga familjer, är en testanläggning för energieffektiva system och energieffektiv utrustning, styrsystem och användargränssnitt - ett levande laboratorium med inriktning på interaktionen mellan användaren och alla bostadsenergitjänster.

Båda husen är utformade som en enfamiljshus 216 m² brutto över två våningar. Byggnaderna har ett sadeltak som lutar 35 °. Fasaderna och takytorna på byggnaderna är orienterade i söder och norr.

På övervåningen följer taket takbjälkarna men man har dock etablerat ett teknikloft norrut för ventilationssystem och framtida åtgärder. Bottenvåningen innehåller 4 rum, två badrum och en tvättstuga / teknikrum. Rummen är förbundna med en längsgående korridor, som vid båda ändarna vetter mot första våningen och innehåller ett stort allrum med kök och tillgång till en terrass mot öster och en balkong som vetter västerut.

Läs mer om Teknologis Institut EnergyFlexHouse >


TI EnergyFlexHouse bild till Artikel