Utbildningar

Mikkel Nepper-Christensen

?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Transport

Att handla upp transporter kan vara mycket svårt och komplicerat eftersom det finns många olika tillägg, regler och faktorer som försäkringar, skador etc att ta hänsyn till.

Spara pengar på en grundlig transportupphandling, jämför alla kostnader och tar med alla parametrar som kvalitetsbrister, lager, kapitalkostnader med mera .

För dig som är transportupphandlare, logistiker eller speditör.

Läs mer
Alla priser är exklusive moms
Alla priser är exklusive moms
 • Ledig
 • Fullbokad

SEK5 600 kr

Internationell transportlogistik

Kursnr 5712
1 dag
För information om genomförande vänligen kontakta oss på telefon 031-350 55 00
 • För information om genomförande vänligen kontakta oss på telefon 031-350 55 00
I kursen internationella transporter sätter vi fokus på helhetssynen, sambandet från köpeavtalet fram till slutlig betalning och äganderättsövergång. Kursen utbildar övergripande inom internationella köpeavtal och leveransvillkor, spedition och transportslag, fraktdokument, ”svengelska” begrepp, kostnadsslag, betalnings- och försäkringsvillkor samt olika kringtjänster till den internationella huvudtransporten.

Idag sker inköp och försäljning mer och mer globalt. Svenska företag är historiskt duktiga på att handla med de flesta internationella marknaderna. Svenska produkter har ett erkänt gott rykte om att hålla en hög och jämn kvalitet. Men det räcker inte, totalupplevelsen för kunden påverkas av fler faktorer. Kunden måste känna sig lika trygg eller tryggare i sin handel med Sverige, som att handla inom det egna landet eller närmarknaden.

Inköpsleveranser och kundleveranser får ofta tendenser att ske slentrianmässigt och då med fokus på transportpriset. Fokus kan också bli på varans pris och kvalitet - på bekostnad av leveransen. Tyvärr är det också alltid så att kunden, oavsett varans pris, kvalitet och leveransvillkor, inte kan få en önskad totalupplevelse förrän rätt varor är mottagna. Utan skador, i rätt tid och plats samt till rätt kostnad.

Pris efter avtal

Transportupphandling

Kursnr 5716
1 dag
Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
 • Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
Att handla upp transporter kan vara mycket svårt och komplicerat eftersom det finns många olika tillägg, regler och faktorer som försäkringar, skador etc att ta hänsyn till. Det är inte ovanligt är att man därför nöjer sig med att enbart ta in offert från det transportföretag man vanligtvis använder. Men det finns mycket pengar att tjäna på att ta in och jämföra offerter från olika transportföretag. Gör man en grundlig transportupphandling, jämför alla kostnader och tar med alla parametrar som kvalitetsbrister, lager, kapitalkostnader etc finns möjlighet att reducera transportkostnaderna med upptill 30 %.
För att göra en så bra transportupphandling som möjligt är det viktigt att ha kunskapen om vad som ingår i priset, vad som är förhandlingsbart och vad allt betyder. Saknas kunskap finns risken att man förenklar upphandlingen så mycket att beslut tas med fel fakta.
Vår utbildning Transportupphandling hjälper dig att reda upp begreppen så du skall kunna genomföra en så bra och ekonomiskt fördelaktig transportupphandling som möjligt.

Pris efter avtal

Transport- och logistikrätt

Kursnr 5715
2 dagar
Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
 • Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
Teknologisk Instituts utbildning i transport- och logistikrätt går igenom logistiksystemet och vilken juridik som är förknippad med vad samt vad den innebär. Vi talar mycket om att vara förebyggande, tolka lagar och regler på rätt sätt, vem som har ansvar för vad och upprättande av avtal.
Logistik är förknippat med lagerhållning, transporter, prognoser, o.s.v, men runt detta finns ett juridiskt ramverk som är precis lika viktigt att ha god kännedom om. Ju större kunskaper desto enklare blir det att undvika vanliga fallgropar, upprätta avtal korrekt och slippa tvister.