Utbildningar

Mikkel Nepper-Christensen

?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Automation

Våra PLC-kurser ger dig grundläggande kunskaper om funktioner och programmering av PLC-system.

För dig som är operatör, elektriker, konstruktör, underhållspersonal eller på annat sätt i behov kunskaper i PLC-teknik från grunderna till fördjupade kunskaper inom automationsteknik har vi en stegsutbildning under en och samma vecka.

Operatörer, elektriker, konstruktörer och underhållspersonal som behöver fördjupade kunskaper inom automationsteknik.

Läs mer
Alla priser är exklusive moms
Alla priser är exklusive moms
 • Ledig
 • Fullbokad

SEK15 000 kr

Styrteknik/PLC, grundkurs

Kursnr 4420
3 dagar
Nästa innehav 16/10 2017
 • Stockholm
  16 till 18 oktober 201716/10 - 18/10 2017
 • Göteborg
  20 till 22 mars 201820/3 - 22/3 2018
 • Stockholm
  16 till 18 oktober 201816/10 - 18/10 2018
Kursen för dig som behöver grundläggande kunskaper om hur PLC-system fungerar och programmeras.

För att ge dig bästa möjliga förutsättningar arbetar vi med toppmoderna simuleringsprogram med både teknik i 3D samt rörliga motiv för att öka förståelsen. Du får även möjlighet att koppla in små körbara anläggningar för olika industriella system och provköra.

Kursen erbjuder många praktiska övningar där du kan träna på dina nyvunna kunskaper och du har hela tiden hjälp från erfaren lärare.

Marknadsaktuella styrsystem används. Dessutom får du med dig en kurspärm och denna kan kompletteras med en CD med programvara (körbar i 30 dagar) och videogenomgångar som uppföljning till kursen och underlag för fortsatta individuella övningar (option).

SEK11 000 kr

Styrteknik/PLC, fortsättningskurs

Kursnr 7422
2 dagar
Nästa innehav 19/10 2017
 • Stockholm
  19 till 20 oktober 201719/10 - 20/10 2017
 • Göteborg
  22 till 23 mars 201822/3 - 23/3 2018
 • Stockholm
  18 till 19 oktober 201818/10 - 19/10 2018
Styrteknik/PLC, fortsättningskurs, är en direkt fortsättning på vår Styrteknik/PLC grundkurs 4420. Denna kurs inriktar sig på mer programmering och felsökning. Du får fördjupade och praktiskt användbara kunskaper inom automation som du direkt kan använda i ditt arbete. Kursen erbjuder många praktiska övningar där du kan träna på dina nyvunna kunskaper och du har hela tiden hjälp från erfaren lärare.

Vi arbetar även i denna kurs med marknadsaktuella styrsystem och för att ge dig bästa möjliga förutsättningar arbetar vi med simuleringsprogram och verkliga maskiner. Du får även i denna kurs möjlighet att koppla in mindre, körbara anläggningar för olika industriella system och provköra. I en del av dessa provas olika kommunikationslösningar och HMI-utrustning.

Pris efter avtal

PLC - påbyggnadskurs med motorstyrning Felsökning - maskinsäkerhet - simulering

Kursnr 4425
3 dagar
Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
 • Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
En kurs för dig som arbetar med PLC-system där olika former av motorstyrning ingår. I vår kurs arbetar vi med praktiska övningar, demonstrationer och simuleringar. Vi tar upp PLC med olika slag av motorstyrning, felsökning, maskinsäkerhet och robotsimulering. Kursen förutsätter grundkunskaper i PLC-teknik.
Vi startar med repetition och fördjupning av Siemens step7 där programmering och felsökning med nya Siemens TIA portal samt med andra fabrikat t ex ABB med Codesys och Phoenix med KWsoft ingår.
"Hands-on övningar" i felsökning av maskiner och kretsar med hjälp av datorn (man arbetar som i verklighgeten med hjälp av simulering). Felen är i olika typer av maskiner, t ex motorkretsar och med olika svårighetsgrader. Maskiner med olika typer av givare och styrning av enheter med analoga ingångar och utgångar behandlas också.
Motorstyrning genomgås och Siemens sinamics motorstyrning med Starter drives etc  provas med hjälp av motorstyrningsstationer både separat och som del av en maskin.  Vi  tar upp frekvensomriktning som kan ske både med och utan samordning med PLC.
Maskinsäkerhet presenteras inklusive skyddsanordningar, klassiska säkerhetskretsar samt moderna säkerhetskretsar med säkerhet via As-i "safety at work", Profisafe, säkerhets- PLC:er mm.
Robotar (tex ABB, Motoman och Kuka) och CNC-maskiner (tex med Siemens Sinumerik, Fanuc eller Heidenhain styrning) med tillhörande simuleringsprogram och CAM-program visas och dess roll tillsammans med övriga styrsystem i en helhet diskuteras och demonstreras.

Pris efter avtal

PLC Påbyggnadskurs - Industriell IT Kommunikation och övervakning

Kursnr 4426
2 dagar
Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
 • Utbildningen genomförs i företagsanpassad form.
Denna kurs ger dig ytterligare kunskaper om PLC-system samt grundläggande kunskaper som krävs vid arbete med modern industriell IT. Vi tar upp touchpaneler, samordning med olika system, kommunikation, kommunikationsmetoder och övervakning samt samordning med MPS-system.
Vi kommer att ta upp Win CC Flexible Siemens TIA portal för programmering av små datorbaserade SCADA-system och touchpaneler samt gå igenom Siemens nya TIA portal. Vi tittar även på samordning och kommunikation av olika fabrikat som både demonstreras och simuleras.
Vidare arbetar vi med HMI - utrustningars kommunikation via Profibus och Profinet mm.
ABB med codesys och CP400soft samt Phoenix med Linuxbaserad panel med webserver och samordning med phoenix PLC via ethernet behandlas samt kommunikation mellan olika Siemenssystem via Profibus och via Profinet provas. Även kommunikation mot aktiva och passiva noder av andra fabrikat provas.
Andra kommunikationsmetoder som vi diskuterar och demonstrerar är tex AS-i och Modbus TCP. Även samordning mellan HMI:ernas SCADA-system och MPS-system diskuteras och demonstreras. Vi använder här MPS-systemet Monitor med dess SQL-databaser i denna del. Samordningen kan t ex göras via standarden OPC.